L'escola de cinema de Xàbia obri la matrícula dels seus dos cursos per a enguany

05 oct 2012 Set professors impartiran la tècnica i llenguatge de la cinematografia

L' Escola de Cinema de Xàbia ha presentat al públic la segona edició dels tallers de cinema que ofereix en col·laboració amb la regidoria de Cultura de Xàbia. Es tracta de dos cursos, nivell elemental i mitjà, en els quals un grup de set professors transmetrà nocions de tècnica, llenguatge cinematogràfic, fotografia, so, maneig de les càmeres i dels programes d'edició com el finalcap. Els interessats poden inscriure's ja a través del correu electrònic josemaria@hortelanofotografo.com, ja que les classes començaran dilluns que ve 15 d'octubre. Aquest dia, a les 20 hores, s'ha programat una primera classe en la Casa de Cultura en la qual es presentarà tot el curs i que també està oberta a totes les persones que tinguen curiositat pel cinema i estiguen pensant a apuntar-se.
La regidora d'Educació, Empar Bolufer, ha explicat que el curs de cinema és el primer que començarà enguany, ja que la resta de tallers del seu departament, especialment dirigits a majors de 30 anys, es retarden a gener. De moment cultura ha arreplegat les propostes de persones interessades a impartir classe i en les pròximes setmanes obrirà la matrícula per a veure què matèries tenen suficients alumnes com per a poder realitzar-se finalment.
Mentre, el curs de cinema està obert a més públic, ja que es permet la inscripció a partir dels 16 anys. Els seus professors: Juan Bernardo Pineda, Anna Perles, José María Hortelano, Jorge Fornieles, Ramón Cardona, Mikoil Karaali i Monia Marceta, s'han mostrat entusiasmats davant aquest nou curs en el qual es pot formar a persones que no tinguen cap experiència prèvia i també a unes altres que sí compten amb algunes nocions, per la qual cosa està més obert. De fet, el professorat ja ha mostrat el seu interès a poder ampliar a un tercer nivell, ja enfocat a la creació de projectes que servirien per a la promoció de l'escola i de la seua mostra de curts, que han estrenat aquest passat mes.
De fet, el bon acolliment d'aquest petit festival i els curts presentats per ex alumnes ja ha animat a molts veïns a inscriure's en aquest divertit curs que desperta la creativitat i ajuda a conèixer el llenguatge del cinema. Respecte a la Mostra de curts, els organitzadors han subratllat les possibilitats del seu lloc de celebració, el riurau d’Arnauda, la qual cosa va donar un toc més singular a l'esdeveniment.