L'hostaleria del port de Xàbia proposa una ruta de degustacions en la qual els clients triaran la millor tapa marinera

04 oct 2012 L'activitat, l'11 i 12 d'octubre, es complementa amb una nit de comerços oberts

L'associació de Comerciants Xàbia Port ha presentat la I Ruta de Tapes Marineres, una activitat de promoció de la cuina dels seus molts locals que s'estrena enguany i es complementarà amb una nit oberta de comerços.
“La mar de tapes” se celebrarà dos dies, el dijous 11 i el divendres 12 d'octubre, en horari de menjar i sopar. En els 23 locals hostalers participants s'oferirà una beguda i una tapa elaborada amb peix o marisc per 2’5 euros. Els locals tindran l'incentiu que els clients votaran per la millor tapa, la qual cosa servirà per a acurar-se al màxim si volen presumir de tenir a millor tapa del port.
Així mateix, els clients que emplenen el formulari per a votar entraran en un concurs en el qual se sortejarà un sopar per a dues persones.
El portaveu del col·lectiu, Andrés Ortiz, ha indicat que és el primer esdeveniment en el qual es mobilitza a l'hostaleria del nucli portuari i que a més sumarà l'oferta comercial, ja que el dijous una vintena de tendes obriran fins a la mitjanit i rebran als seus compradors amb detalls o descomptes. Com a animació general, els carrers del port estaran amenitzades amb actuacions musicals com batukada o jazz.
Així mateix, en l'Av. Jaime I, centre geogràfic de Duanes del Mar, se situaran diferents stands amb degustacions i tastos de vins de la Comunitat Valenciana i s'obrirà un punt d'informació de la pròpia associació, en el qual es podrà trobar una guia de l'esdeveniment que incorpora el formulari per a votar la millor tapa. El guanyador així com tots els detalls de l'esdeveniment s'anunciaran en la pàgina web www.rutadetapeo.com
Des de l'associació que president Yolanda Ponce s'ha animat a tots els veïns i visitants al fet que participen d'aquesta activitat que els permetrà comprovar que a Xàbia, gaudir de l'hostaleria, comerç i l'entorn es pot fer tot l'any.
També el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha animat a l'associació i a la seua directiva per programar activitats que dinamitzen i s'ha mostrat confiat que “la mar de tapes” serà tot un èxit.