L'Ajuntament de Xàbia convoca un concurs de curts fets amb el telèfon mòbil dirigit als estudiants dels instituts

03 oct 2012 El film haurà de plasmar els avantatges d'educar-se en un entorn intercultural

La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia, amb la subvenció de la Diputació d'Alacant, ha convocat l'I Concurs de Curts realitzats amb telèfon mòbil dirigit als estudiants matriculats en els dos instituts de secundària del municipi.
En aquesta primera edició i sota el títol: “Una Mar de Perolets”, el festival Rec té com a objectiu fer visible la realitat multicultural de les aules dels centres de Xàbia, on conviuen xiquets de diverses nacionalitats, i permetre que l'alumnat compartisca i faça públiques els avantatges i oportunitats de formar-se en un entorn multicultural.
Les bases del concurs i totes les novetats que ho envolten es penjaran la pàgina web www.recfest.es, una plataforma que permetrà exhibir els curts. Entre les metes del concurs està oferir als joves l'oportunitat de compartir els valors positius que, des de la seua experiència personal, els aporta la realitat de compartir aula i socialitzar-se en un entorn multicultural i la d'exhibir la seua capacitat artística aprofitant les noves tecnologies.
L'activitat està pensada per als joves, un tram d'edat en el qual l'ús dels mòbils de forma lúdica està molt estès, pretenent amb aquest concurs aprofitar aquest hàbit per a facilitar la seua participació i al mateix temps, fomentar un ús racional i artístic del mòbil com a instrument de captació d'imatges que expressen la solidaritat i altres valors humans.
Així mateix, altres objectius que persegueix l'activitat és aprofitar l'enriquiment cultural present en les nostres aules, servir de llera a la participació juvenil en activitats que afavorisquen una convivència multicultural, interrelacionar als joves amb l'entorn educatiu des de la perspectiva de la interculturalitat i afavorir l'educació audiovisual de l'alumnat i la creació crítica i artística dels seus missatges.
El concurs compta amb el suport d'empreses locals com Leclerc Surf Shop i MarDAys Dive Resort.