Un incendi declarat anit calcina 150 metres quadrats al Tossal Gros de Xàbia

26 sep 2012 La participació dels bombers voluntaris de Balcón al Mar i Protecció Civil va ser clau per a sufocar les flames

Aquesta passada matinada s'ha donat per extingit un petit incendi forestal registrat anit en la zona del Tossal Gros, a Xàbia. Les flames, que es van iniciar a les 22 hores i que segons les primeres conclusions van tenir un origen intencionat, van calcinar 150 metres quadrats de matoll i muntanya baixa. Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, que dirigeix Juan Ortolá, es vol destacar la transcendental participació en les labors d'extinció dels dos cossos locals voluntaris: els bombers voluntaris de Balcón al Mar i Protecció Civil. I és que, malgrat la ràpida intervenció dels bombers del Consorci Provincial, amb base a Dénia, la mala accessibilitat del punt on es concentrava el foc, al que solament es podria arribar per un camí estret i escarpat, va impedir pujar als camions autombomba. Així doncs van ser els petits vehicles dels voluntaris els que sí van poder acostar-se i controlar l'incendi, evitant que es propagara que aquesta partida plena de casetes.
El foc, que va mobilitzar també a efectius de la Policia Local i Guàrdia Civil, es va donar per controlat a les 23 hores i a la mitjanit per extingit. Els cossos de seguretat presents a Xàbia van reforçar la vigilància en les zones forestals per a tractar de sorprendre a la persona que, suposadament, va prendre l'incendi de manera intencionada en una partida que l'estiu passat també va patir dos focs.
Ortolá i l'alcalde, José Chulvi, volen traslladar la seua felicitació a tots els voluntaris pel seu important treball i col·laboració.