Creu Roja Xàbia ofereix des de la setmana vinent les seues III jornades per a la salut

25 sep 2012 Hi haurà conferències, tallers i el dimecres 3 d'octubre una vesprada amb activitats d'oci i prevenció en la placeta del Convent

L'assemblea local de Creu Roja a Xàbia ha presentat avui la III Trobada per a la Salut, una campanya pensada per a fomentar hàbits saludables entre la població que inclou conferències, concursos i activitats.
Com ha explicat el president de l'agrupació, José Luis Doménech, enguany s'ha optat per canviar el format d'aquestes jornades, que abans se celebraven al setembre, a l'aire lliure i es concentraven en tres dies. Amb el nou format, se separen les activitats pensades per a escolars de les dirigides al públic en general, que seran en perllongaran tot el mes.
Segons ha considerat l'encarregada en Salut i Entorn de l'assemblea local, Úrsula Bas, són unes jornades molt interessants per a tota la població, ja que constitueixen una espenta perquè s'organitzen i assumisquen hàbits que els ajuden a tenir més qualitat de vida.
Dimarts que ve, obriran el programa uns tallers dirigits a sisè de primària i quart de secundària, que es faran en el gimnàs del col·legi Vicente Tena.
Ja el dimecres 3 d'octubre a la vesprada es muntarà en la placeta del Convent un stand d'alimentació saludable en el qual es realitzaran controls de tensió, sucre, pes i massa corporal, així com es donaran consells per a una dieta saludable i un berenar amb fruita oferida per l'associació comercial Xàbia Històrica. També hi haurà oci amb un rocòdrom a càrrec del Centre Excursionista i una màster class de gimnàstica aeròbica dirigida per Claudia Marcela Rivadineira.
El dijous, 4 d'octubre, les jornades s'inauguraran oficialment amb una xarrada sobre nutrició i esport a càrrec de l'especialista Manuel Martínez Peñalver. Serà a les 19’30 hores en la Casa de Cultura.
El programa continua el dimecres 17 d'octubre amb una gymkana sobre tabac i alcohol dirigida a alumnes de 2 d'ESO que, juntament amb la del 24 d'octubre (també enfocada a estudiants de 4 d'ESO i centrada en la sexualitat) són les activitats en les quals Creu Roja treballarà directament en la prevenció de riscos als quals estan exposats els joves, ha explicat la tècnic Lorena Bas.
Una altra conferència que s'integren en aquesta trobada són la de “El jove i les drogues” oferida per Nicolás Condés de la Fundació Noray Projecte Home d'Alacant, que està programada per al dijous 18 d'octubre a les 19’30 hores en la Casa de Cultura; i l'última sobre “La sexualitat a partir dels 50” a càrrec del sexòleg Vicente Bataller Perelló, prevista per al dimarts 23 d'octubre a les 19’30 hores també en la Casa de Cultura.
Com a activitat de prevenció in situ, els voluntaris de Creu Roja aniran la matinada del dissabte 20 d'octubre a la zona d'oci de l'Arenal per a impulsar una nit sense alcohol.
Aquesta campanya sobre salut és una de les moltes activitats que realitza Creu Roja Xàbia al llarg de l'any i per les quals l'alcalde, José Chulvi els ha felicitat. “És un treball constant sempre al costat de les persones que ho necessiten i tractant de reforçar valors importants” ha subratllat el primer edil. Chulvi ha destacat també la gran col·laboració de l'entitat amb l'Ajuntament, sobretot amb l'edil de Benestar Social i Sanitat, Tere Bisquert, a l'hora de poder oferir serveis importants per a la població. “En moments com els que estem passant organitzacions com  Creu Roja són molt importants per a la societat” ha conclòs l'alcalde.

Ajudes
Precisament donada la mala situació que estan passant moltes famílies, Creu Roja Xàbia ha iniciat un nou servei de subministrament d'aliments frescos i que se sumen al banc d'aliments no peribles que ja tenien en marxa per a recolzar l'economia domèstica de les persones més necessitades. Com ha explicat José Luis Doménech, s'ha aconseguit un acord amb el supermercat Consum, que ha accedit a donar tots aquells productes a punt de caducar o amb fallades en l'etiquetatge per a ajudar als usuaris amb menys possibilitats. Ahir mateix es va començar amb el repartiment diari d'aquests productes que està sent possible gràcies a l'ajuda de l'associació de jubilats.