Xàbia debuta en el circuit de triatlons amb una prova sprint que atrau a les grans figures de l'esport

24 sep 2012 La competició es disputarà el dissabte 13 d'octubre i tindrà la platja de l'Arenal com a epicentre de les tres disciplines

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit avui la presentació del primer triatló que es disputarà en el municipi, una prova que compta amb el respatler de la Federació Valenciana i que arranca amb vocació de convertir-se en tot un referent per l'espectacularitat de l'entorn, el muntatge i la participació de grans figures d'aquesta dura disciplina.
Trixabia naix afavorit per la col·laboració entre la regidoria d'Esports i l'empresa local Gurugú Bicicletes i compta amb la producció de Babalú Group. Com han explicat des de l'organització, la competició se celebrarà dissabte 13 d'octubre a la vesprada seguint la modalitat sprint i tindrà com a epicentre de les tres proves la zona de l'Arenal, on hi haurà un gran muntatge d'escenaris, graderies i una zona d'exposició. En aquesta platja es nadaran els 750 metres i d'allí partiran els esportistes muntats en les seues bicicletes per a realitzar 20 quilòmetres i l'última part del triatló, cinc quilòmetres corrent.
Una de les principals novetats de la prova de Xàbia és que, a les 16 hores hi haurà un primer triatló obert a tots els inscrits i que servirà com a prova classificatòria per a la prova d'elit, que es disputa a les 18’30 hores i ofereix premis en metàl·lic de 800 euros per als primers classificats, amb 400 i 200 euros per als quals aconseguisquen el segon i tercer lloc.
Per a poder competir en aquesta carrera definitiva serà necessari quedar entre els 40 primers llocs de la classificació masculina o ser una de les 10 primeres dones. Així, doncs el guanyador serà no solament el més ràpid, sinó qui millor sàpia dossificar les seues forces i tinga la capacitat de recuperació necessària per a realitzar dos triatlons sprint en la mateixa vesprada.
L'espectacularitat de la competició està assegurada, ha assegurat el preparador físic Octavio Pérez, qui és el responsable tècnic de trixabia. Pérez ha afegit que la de Xàbia és una competició perfecta per a debutar en aquesta disciplina en auge i com a incentiu per a animar al màxim de persones al fet que ho intenten, aquest cap de setmana (28 i 29 de setembre) hi haurà un clinic en el qual s'aprendran nocions de nutrició i tècnica relatives als esports de llarga distància de la mà d'autèntics referents. El divendres hi haurà xarrades a partir de les 19’30 hores en la Casa Primícies i el dissabte un entrenament en grup o simulacre de la prova en la qual poden participar tots els interessats. També en la web de la competició (www.trixabia.com) s'han penjat unes instruccions guia sobre com preparar una competició d'aquest tipus en sis setmanes.
I és que un dels principals objectius del trixabia és fomentar la pràctica d'aquest esport en el municipi. De fet, Moisés López, de Gurugú Bicicletes, ha assegurat que en veure que les distàncies són assequibles, la gent de Xàbia s'està animant a intentar-ho. “Es parla molt del trixabia i hi ha moltes ganes de participar” ha recalcat López.
També des de l'organització Lucas Gisbert ha apuntat la il·lusió que ha despertat aquesta prova entre els empresaris, per l'impacte econòmic i promocional que pot reportar a la vila. Gisbert ha agraït l'ajuda rebuda dels sponsors i col·laboradors, al mateix temps que ha garantit que es farà el possible per aconseguir el nivell d'excel·lència necessari per a convertir-se en tot un referent.
De moment, i al marge que el ritme d'inscripcions és molt bo, també s'ha aconseguit captar a noms importants del panorama nacional com Valeriano Moreno, Emilio Aguayo o Amancio Guerrero, ha avançat Nando Coderch, de Babalú Group.
L'encarregat de la producció de l'esdeveniment ha apuntat que aquest s'ha plantejat com una gran festa de l'esport, per la qual cosa comptarà amb activitats paral·leles com una carrera nocturna de 10 quilòmetres o una festa infantil patrocinada per Mc Donalds.
Les inscripcions per al trixabia es poden formalitzar en la web de la Federació Valenciana i tenen un preu de 35 euros per a federats i 47 per als no federats. Els esportistes rebran avituallament, infraestructura, borsa del corredor amb regals i una samarreta tècnica i podran descarregar-se de la web de l'esdeveniment les fotos que realitzaran diversos gràfics pertanyents a l'Agrupació Fotogràfica de Xàbia.
Tant el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, com l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, han mostrat el seu respatler i agraïment a l'organització, per prendre la iniciativa en aquests moments complicats i oferir una activitat que a més de fomentar la pràctica esportiva i els hàbits saludables, reportarà una bona projecció del municipi. Els responsables municipals han lloat la data triada, 13 d'octubre, doncs en ser després d'un dia festiu permet desplaçar-se a esportistes de tot el país i que siga un motiu més per a visitar Xàbia en aquest pont festiu.