Les Mestresses de casa de Xàbia programen quinze cursos d'activitats esportives, ball i labors per a aquesta temporada

06 sep 2012 Entre les novetats està un taller de costura bàsica per a persones sense cap experiència en la matèria

L'associació de Mestresses de casa Lucentum de Xàbia obrirà la setmana vinent la inscripció per als cursos de formació i oci que ofereix aquesta temporada i que començaran a l'octubre. Aquestes classes s'ofereixen majoritàriament a les vesprades i tenen un preu de 25 euros al trimestre en les matèries que tenen dues o tres classes per setmana. També s'ofereixen minicursets d'una única sessió per setmana al preu de 15 euros al trimestre.
En l'apartat de labors, la novetat serà el taller de costura bàsica “Arregla la teua pròpia roba”, uns coneixements simples especialment pensats per a persones que no saben ni agafar una agulla i vulguen aprendre arranjaments fàcils com cosir botons i traus, escurçar pantalons o arreglar una cremallera, explica la presidenta del col·lectiu, Isabel Nadal. Aquest curs s'oferirà els dilluns i dimecres de 18’30 a 20 hores en la pròpia seu de l'associació (carrer Ronda Sud número 50), on es prepararan també diverses màquines de cosir amb les quals els assistents podran començar a arreglar-se la roba des del primer dia.
Les mestresses de casa també han programat dos tallers més avançats de cort confecció, que s'impartiran en les instal·lacions de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), i cursos de labors com a calats, brodat en tul o boixets, tots ells a les vesprades en la Casa de Cultura.
Quant a la secció esportiva, es manté la gimnàstica als matins en el pavelló d'esports, instal·lació municipal que també acollirà els cursos de sevillanes, balls de saló nivell mitjà o iniciació i ioga. Aquesta última disciplina també s'oferirà en el poble, en les instal·lacions de la EPA.
Quant als minicursets de solament un dia per setmana haurà de balles de saló nivell alt i de ioga. Per a ampliar informació sobre els horaris i formalitzar la matrícula, l'associació estarà en les seues oficines els dies 11, 13, 18 i 20 de setembre de 17 a 19’30 hores; i a partir del mes d'octubre tots els dimarts i dijous en el mateix horari. També es pot contactar en els telèfons 965794054 o 638586501.