El riurau d’Arnauda acollirà la primera mostra de curtmetratges a Xàbia

05 sep 2012 El certamen cultural serà el 13 i 14 de setembre

El riurau d’Arnauda, emplaçat en el parc Montaner de Xàbia, acollirà les nits del dijous 13 i divendres 14 de setembre la primer Mostra Internacional de Curtmetratges “*Riuraufilmfestival”, una iniciativa del professorat del taller de cinema que des d'aquest passat hivern s'imparteix en el municipi.
La regidora de Cultura, Empar Bolufer, ha obert la presentació d'aquest nou esdeveniment cultural, que ha definit com el “colofó” del curs cinematogràfic i una bona oportunitat de gaudir d'un entorn especial com és el riurau.
Des de l'organització, Anna Perles, ha explicat que s'ha planificat la mostra en dues jornades: la primera d'elles es projectaran curts de caràcter més professional, com una selecció dels treballs de finalització de carrera dels estudiants de l'Escola de Cinema i de l'Audiovisual de Madrid (ECAM) o un film sobre la Sadler's Wells Theatre (casa de la dansa de Londres). La segona jornada es dedicarà a experiments més amateurs, com els quatre que presenten alumnes del taller de cinema de Xàbia o d'escoles similars a Dénia, a més d'un sobre l'estudi de Dansa María Carbonell de València.
I és que, a més de la ficció, la dansa serà una temàtica comuna de molts dels films que es projecten a Xàbia. No en va, aquesta activitat artística és el principal camp d'experimentació de les tècniques de filmació i muntatge cinematogràfics, ha apuntat el professor de cinema, Juan Bernardo Pineda. Es tracta d'una disciplina molt dinàmica, en moviment i amb coreografia el que permet assajar i innovar amb nous angles i punts de vista.
Pineda ha enumerat països dels quals arriben curtmetratges a aquesta primera experiència a Xàbia com són Argentina, Finlàndia, Iran, Turquia, Anglaterra i Holanda, a més d'Espanya. També escoles i Universitats com la ECAM; Universitat de Sakarya (Turquia) o la Universitat de Saragossa.
La mostra tindrà dues sessions des de les 21 a les 23 hores amb una pausa central perquè els assistents puguen prendre alguna cosa, ja que hi haurà servei de bar. També un grup de teatre realitzarà alguna animació durant les vetlades.
La mostra servirà per a reprendre el contacte abans de l'inici del nou curs, en el qual es torna a oferir el curs sobre cinema; un taller que inclou coneixements teòrics, i sobre tècnica, programari, muntatge i producció, ha detallat el professor José María Hortelano.