La III travessia nadant creuarà la badia de Xàbia el pròxim 16 de setembre

05 sep 2012 La inscripció estarà oberta fins al dia 13 en un portal especialitzat

La regidoria d'esports de l'Ajuntament de Xàbia, en col·laboració amb el Club Nàutic Xàbia, ha organitzat la III Travessia de Natació, que es disputarà diumenge que ve, 16 de setembre, en la nostra badia. La prova es podrà realitzar en dues distàncies, una de 400 metres pensada per a afeccionats i xiquets i que discorrerà íntegrament per la platja de la Grava; i la carrera absoluta: amb una distància de 4.500 metres. Aquesta eixirà des de la Cala Blanca a les 8’30 hores i tindrà la seua arribada en la platja de la Grava del Port amb una trajectòria que se cenyirà per dins de la línia de boies, sancionant amb l'eliminació automàtica a aquell que s'isca de l'àrea protegida. En ambdues hi haurà embarcacions de suport tipus caiacs coordinats pel Nàutic i que també mobilitzaran a voluntaris de la Creu Roja i a gent del Centre Excursionista.
La participació en la prova està oberta per a totes les persones des dels 12 anys, sent necessari per als menors anar acompanyats pels seus pares o tutors el dia de la prova quan vagen a arreplegar el dorsal i material.
El preu de la inscripció serà de 15 euros i inclou la participació, servei de guardarroba, autobús des de la Grava fins a l'eixida, una borsa del participant amb samarreta commemorativa, capell de bany, xiulet i avituallament. L'últim dia per a realitzar la inscripció en la web www.mes3events.es serà el dijous 13 de setembre i es tancarà abans si es cobreix un topall de 300 participants. De moment, ja s'han apuntat 100 persones una xifra “molt bona”, ha manifestat el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, qui ha augurat una participació que podria duplicar la del passat any. L'edil ha mostrat la seua disposició a recolzar competicions que ajuden a desplegar el gran potencial que ofereix el mar a Xàbia i ha agraït la implicació de tots els clubs participants. Des de l'empresa coordinadora de la travessia s'ha assegurat que es treballa per a incorporar la de Xàbia en el circuit de competicions d'aquest esport i en què siga un referent comarcal.
Com a normes bàsiques de participació estarà prohibit l'ús de vestits neoprè o similars, mostrar una conducta poc respectuosa amb el medi ambient, o amb els més participants, o no seguir la línia de boies, fer cas omís als jutges que van en les embarcacions.
Hi haurà trofeus per als tres primers de cada categoria tant en homes com en dones i en les dues distàncies, a més d'un trofeu al primer classificat local en masculí i femení en la distància de 4.500 metres.