El port de Xàbia ofereix un complet festival del mar el cap de setmana vinent

05 sep 2012 Compra venda d'embarcacions, comprat de seminou i nombroses activitats d'oci i gastronomia mostren el potencial nàutic de Duanes

L'associació de comerciants i empresaris del port de Xàbia ultima els preparatius del que serà l'I Festival del Mar que se celebra en la vila. Tres dies, del 14 al 16 de setembre, replets d'activitats d'oci, esportives, gastronòmiques i comercials directament relacionades amb el mar i les seues possibilitats.
L'epicentre de les activitats serà l'Avinguda Jaume I, encara que hi haurà algunes propostes que s'oferisquen en altres punts del barri mariner, com la platja de la Grava, el passeig Marina Espanyola, l'entorn de l'església o el club nàutic.
L'eix central del festival serà una fira de compra venda d'embarcacions i material nàutic, que també comptarà amb un mercadet de material seminou i nombroses activitats lúdic-festives dirigides a un públic familiar, ha explicat la presidenta del col·lectiu empresarial, Yolanda Ponce. Un esdeveniment econòmic, social i cultural que acostarà el port com a entorn de gaudi, comercial, hostaler i de serveis, recolzant-se en la seua essència marinera.
Com ha detallat l'empresari Rodolphe Dupuis, la fira obrirà el divendres al migdia i ja a la vesprada hi haurà exhibicions de stand up paddle, motors per a petites embarcacions, batejos de mar o tallers com el d'iniciació infantil a la pesca.
Des de les 19 hores també hi ha preparades degustacions gastronòmiques, una desfilada de moda amb música de DJ’s i un concert.
El dissabte les demostracions que completen la fira són sobre surf ski i stand up paddle, i s'oferirà una xarrada sobre ecologisme a càrrec dels responsables de la Reserva Marina, més degustacions i moda, a més d'una festa nàutica; També hi haurà un torneig de piragüisme i un assaig per a la regata de velers radie control prevista per al diumenge, últim dia del festival i en el qual es mantindran totes les activitats d'animació i oci fins a les 21’30 hores
Com altres complements a aquest cap de setmana mariner es podrà participar en una ruta teatralitzada oferida per Turisme o en la gran travessia nadant del diumenge.
La presentació d'aquest esdeveniment ha comptat amb el suport del regidor de comerç, Juan Luis Cardona, qui ha felicitat a l'associació per la seua valentia i per pensar que en un municipi “amb el potencial marítim que té Xàbia ja era hora d'organitzar un festival temàtic així”.
Cardona ha convidat a tota la comarca a reservar un buit en les seues agendes per a passar-se per aquest interessant festival que proposa tres dies de gom a gom en el port amb una oferta variada i possibilitats d'oci per a totes les edats.