El museu Soler Blasco obri l'exposició sobre la Cova del Migdia

27 ago 2012 Éxit de la "realitat augmentada" que pemet introduïrse virtualment a la cova

El Museu Arqueològic i Etnogràfic Soler Blasco de Xàbia alberga des d'aquest cap de setmana l'exposició “Art i Mort al Montgó. La Cova del Barranc del Migdia”, una completa aproximació al jaciment milen.nari trobat en aquesta gruta del Montgó gràcies a les excavacions pagades per la Fundació Cultural Cirne.
La inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, del president de Cirne, Enric Martínez, i el conservador de Prehistòria del MARQ, Jorge Soler.
A més dels 12 panells divulgatius que repassen les característiques de la cova, de les restes trobades, el seu context històric i tot el procés d'excavació i posterior catalogació, la mostra estrena un document audiovisual que plasma la “realitat augmentada” de la cova. Dissenyada pel professor i investigador de la Universitat d'Alacant Javi Esclapés, aquesta recreació permet introduir-se virtualment en la cova, tocar les peces, acostar-les i fins i tot ampliar la informació en enllaçar amb videos específics. Aquest suport va ser un dels quals més expectació va causar en l'exposició, juntament amb un avanç del passeig virtual per l'interior de la cavitat que s'està ultimant.
Així mateix, el Museu ha habilitat una de les sales per a instal·lar la reproducció a grandària natural que se simula la cova i les pintures rupestres esquemàtiques trobades en les seues parets.
L'exposició pot visitar-se fins al 30 de setembre en aquesta sala municipal situada en la plaça Germans Segarra, en el Centre Històric, de dimarts a divendres (9-13 hores 18 a 21 hores); dissabtes i diumenges de 10 a 13 hores