La proclamació dels majorals obri oficialment les festes del Loreto de Xàbia

23 ago 2012 Els sopars de germanor i activitats esportives protagonitzen els primers dies de festejos fins que el divendres 31 d'agost arriben els bous a la mar

Les festes en honor a la Mare de Déu del Loreto de Xàbia arranquen aquest cap de setmana amb la presentació de les parelles de majorals que protagonitzaran aquesta edició: Miriam i Álvaro Monfort Torres, Eva Torres Núñez i Juan Antonio Savall Mata, Lucía Llidó Ivars i Vicente Espasa Buigues i Tere Llidó Castell i David Ros Llidó. Serà a les 22’30 hores en l'Avinguda Augusta i després hi haurà una actuació de l'orquestra Grup Hacker fins a la matinada.
També el dissabte, a les 11 del matí, hi haurà un concurs infantil de pesca organitzat per la penya La UCA. Aquesta competició obrirà un cap de setmana molt esportiu, en el qual durant el diumenge hi haurà torneig de raspall, partida de llargues i la tradicional marató de la Penya La Bufa. Tancarà el diumenge el primer sopar de germanor amb ball a partir de les 22 hores en el passeig marítim. Aquests sopars populars amenitzats amb orquestres es repetiran el dimarts en la zona Bartolomé i el dimecres en la zona de Triana.
El dijous es gaudirà del Dia de les Penyes, que es congregaran des de les 12’30 hores a ritme de batukada per a menjar juntes i amb la comissió en el carrer Sever Ochoa. A la vesprada hi haurà gymkana i per la nit gran vetlada d'humor amb el concurs de talents “A veure si tu vals” en la calle Doctor Fleming en el qual s'espera que les penyes, Comissió de Festes, veïns i espontanis demostren les seues habilitats i dots artístics.
Ja el divendres 31 d'agost començaran els bous a la mar. A les 12 hores s'inaugurarà el baret que regenta la comissió al costat del recinte taurí i en el qual es reuneixen centenars de persones a gaudir dels seus refrescs i aperitius.
Hi haurà sessions taurines al matí, a les 19 hores i a les 23’30 hores, en la qual participarà una quadrilla de "Art Mediterrani" que realitzarà una exhibició de salts i retallades. També hi haurà bou embolat i vaquetes.
El dissabte 1 de setembre els bous fan un recés per a donar tot el protagonisme als xiquets, que tindran una jornada dedicada a ells amb competicions de ping pong, básquet, xocolatada i jocs populars en el carrer Triana, a més de la clàssica merengà, parc infantil, festa de l'aigua i concurs de pal ensabonat. El matí dedicat als xiquets acabarà amb una paella.
Ja a la vesprada, a les 20 hores tindrà lloc la desfilada de carrosses, i a la nit un concert de Xàbia Rock Academy, correfocs i Nit de Rock en el passeig marítim amb els grups Ki Sap, Komuna Col i Cleptòmans de Bancal.
El diumenge hi haurà competicions esportistes en escacs, ciclisme i pilota valenciana i tornen els bous al carrer, que protagonitzen la programació del Loreto fins al dimecres 5 de setembre amb actuacions de matí, vesprada i nit.
La recta final d'aquestes festes patronals del port comença amb el dia de la tercera edat, amb l'ofrena de flors a la verge i el sainet com a actes més multitudinaris. Ja el divendres 7 i dissabte 8 de setembre, els actes religiosos prenen tot el protagonisme amb misses i processons sense oblidar la pirotècnia, balls i espectacles a les nits. L'últim dia, a la una de la matinada, l'espectacular castell de focs aquàtic clausurarà les festes.

Resultats de la donació de sang
Destacar que ahir dimecres, la comissió de festes va coordinar juntament amb el Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana una jornada extraordinària de captació de sang en la qual van batre el seu propi rècord recopilant res menys que 95 donacions, 13 més que el passat any.