La Xàbia Visual Week reuneix l'obra de 45 creatius del municipi en una exposició amanida amb música i tallers

14 ago 2012 La mostra estarà instal·lada en una casa del segle XIX que han habilitat els propis artistes

L'experiment que en 2010 va iniciar un grup d'artistes de Xàbia torna a prendre forma aquest estiu amb la tercera edició de la Xàbia Visual Week, una setmana en la qual creatius de diferents disciplines i tendències s'uneixen per a presentar un projecte expositiu comú i independent.
La seu d'aquesta edició serà el número 7 de l'Avinguda d'Alacant, un immoble del segle XIX que ha sigut cedit pels germans Espasa per a acollir aquesta exposició multidisciplinària. Es tracta d'una casa en la zona del poble construïda en els temps d'esplendor de l'exportació de la pansa i que en els últims dies ha sigut condicionada pels artistes com a original sala d'exposicions. Allí es distribueixen intervencions, quadres i una peculiar col·lecció de càntirs (el símbol del grup) que han sigut decorats pels 45 participants en la mostra amb diferents tècniques i estils. Completen l'esdeveniment, que abasta totes les vesprades del divendres 17 al divendres 24 d'agost, diversos tallers creatius per a xiquets i adults i sessions musicals.
Com ha explicat des de l'organització Simone Choulle, són 45 els artistes que exposaran el seu treball en la Xàbia Visual Week i 60 els que s'incorporen a la web de l'organització, que funciona com una sala d'exposicions virtual.
Per a preparar la mostra, els creatius han emprat molta voluntat i llibertat. “Omplim un buit amb el que vam voler, ací ningú és el cap pel que l'únic límit ha sigut haver de conciliar els egos” ha assenyalat Choulle.
També des de l'organització, George Thomas ha ressenyat el “gran treball en equip” per a rehabilitar les parets de les quals ara pengen obres d'art com per a netejar el jardí, on hi haurà una actuació musical.
Precisament el portaveu dels especialistes en música, Paquitus DJ, ha sigut qui ha detallat l'es podrà trobar en la Visual Week, “música d'avantguarda, efervescent i aliena al que dicten les productores”. Hi haurà una sessió de músiques del món el dia de la inauguració, una sessió reggae amb DJ *Pachamama, Particules Elementals presentarà un monogràfic sobre Depeche Mode, un concert de la Romàntica del Saladar, una sessió del propi Paquitus Deep Jay i una actuació acústica de l'Experiència Carmesí+Monty.
Com a tancament de la Xàbia Visual Week hi haurà una festa de clausura en la discoteca Hacienda en la qual participaran DJs locals com Particules Elementals, Alejandro Bento, Simon Motilla “Vilanoise”, Jaime Castelló i Paquitus DJ
L'escriptora Pepa Guardiola ha sigut l'encarregada d'incidir en la filosofia d'aquesta activitat, que va sorgir de forma espontània i ha resultat una experiència “molt profitosa” per als creatius de Xàbia, gent amb diferents discursos d'expressió, ja que ha afavorit la seua unió i l'organització d'una edició dedicada al procés de la inspiració. Guardiola ha indicat als interessats a visitar l'exposició que el que trobaran en ella “no és art academicista sinó alguna cosa completament lliure, sense cànons ni barreres”.