El mercadet setmanal de Xàbia s'amplia a la plaça de l'església

10 ago 2012 La setmana vinent s'incorporen nous llocs de tèxtil i complements

Des de dijous que ve, 16 d'agost, el mercadeto setmanal que se celebra els dijous a Xàbia amplia el nombre de llocs. Aquests es col·locaran en la plaça del Mercat Municipal i de l'església després que en el mes d'abril es modificara l'ordenança de venda ambulant per a permetre la instal·lació de punts de venda en noves zones del municipi.
Des d'aqueixa data, l'Ajuntament ha rebut 30 sol·licituds d'interessats a sumar-se al mercadet encara que, com explica el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, de moment solament s'ha autoritzat la incorporació de 13 d'ells.
I és que en aquests nous emplaçaments no es permet la venda de fruita i verdures per a no competir amb el Mercat i per a confinar la brutícia que generen aquests llocs en un únic punt: la plaça de la Constitució.
En la plaça de l'església es podrà trobar articles de regal, tèxtil i complements i no estarà permès als responsables dels llocs aparcar cotxes ni furgonetes, unes condicions que ja s'han pactat amb els nous comerciants.
Cardona ha garantit que aquesta ampliació del mercadet és un assaig, que pot ser modificat si els seus resultats no són beneficiosos per al municipi o generen problemes.
Amb la inclusió del mercadet en la plaça de l'església i Mercat s'atén la demanda de nombrosos ambulants que ja havien van sol·licitar plaça en Xàbia i es van quedar fora per falta d'espai. Així mateix, segons ha recordat l'edil, es compleix amb la reivindicació que el Consistori va rebre en el seu moment de les associacions de comerciants que aquest mercadets'ampliara dins del casc històric.