La veu d'Andrea Motis sedueix a unes 2.000 persones en el Xàbia Jazz

07 ago 2012 La XII edició d'aquest festival internacional compleix les expectatives de qualitat i públic

El festival internacional de jazz de Xàbia va tancar ahir la seua XII edició amb un concert que va batre rècords d'assistència. Les bones crítiques que precedien al projecte d'Andrea Motis & Joan Chamorro Group, unit a un repertori apte per a tots els públics i ple de versions de temes coneguts, va atraure a quasi 2.000 persones que van abarrotar totes les cadires disposades en la plaça de la Constitució, les graderies i fins a la zona de bar. El gran aforament es va veure correspost amb una actuació divertida, amenitzada pels balls de la parella swingmatiatics i protagonitzada per la colpidora veu d'Andrea Motis, que amb els seus 16 anys va demostrar per què omple allà on va. Les seues cançons, talentosos sols de trompeta i duetos al saxo junt amb la també impressionant Eva Fernández, van arrancar contínuament els aplaudiments del públic. Sota la guia de Joan Chamorro, músic de contrastada trajectòria que va alternar el saxofon amb el contrabaix, ambdues joves van compartir escenari amb el saxofonista Carles Vázquez, Josep Traver a la guitarra el baix, i Esteve Pi, a la bateria. Una de les sorpreses de la nit va ser la participació del director artístic del Xàbia Jazz i saxofonista, Kiko Berenguer, en un parell de temes.
L'actuació d'anit ha sigut el tancament perfecte d'un festival que malgrat reduir a tres els seus concerts, ha apostat per mantenir la qualitat de les actuacions. En una primera valoració, l'edil de Cultura, Empar Bolufer, ha assenyalat que la venda d'entrades ha complit les expectatives que s'havien marcat, proporcionant unes xifres similars a les de l'any passat.
Quant a la nova iniciativa gastronòmica que complementa al festival, el paquet “jazz al plat” ha arrancat bé malgrat ser alguna cosa totalment nova. Així, mentre els dos primers dies de festival es van reservar unes 20 sopars més entrada, ahir dilluns ja van ser més de 60 les persones que van optar per aquesta fórmula, que inclou un menú més entrada al festival i garanteix un seient reservat.