Xàbia acull aquest cap de setmana un festival de la xocolata

06 ago 2012 Una empresa artesana mostrarà l'elaboració d'aquest dolç i oferirà degustacions als assistents

El Centre Històric de Xàbia es prepara per a viure el cap de setmana més dolç de l'estiu. Arriba l'I festival de la xocolata, tres dies en els quals la família d'artesans “Comes”, de Sueca, instal·larà tres carpes en la Plaça de l'Església per a mostrar el procés de fabricació de la xocolata i oferirà degustacions de les seues variants artesanes.
El festival obrirà el divendres, a les 18 hores i es perllongarà fins al diumenge. Totes les vesprades fins a la 1 de la matinada.
A més de el “museu de la Xocolata” hi haurà un obrador xocolater, amb peces com el "metate", la pedra sobre la qual es desfeia el cacau fa cinc segles, una màquina de pastar centenària coneguda com "josefina", un aparell per a descorfar i altres utensilis, eines, llibres, fotografies i documents relacionats amb el cacau.
Així mateix, es podrà gaudir d'una xocolatada popular, un taller infantil, un altre taller de maquillatge, una exhibició de xocolaterapia i xarrades.
La iniciativa, impulsada per la regidoria de Foment Econòmic i en la qual col·labora l'associació comercial Xàbia Històrica, és en paraules del seu responsable, Juan Luis Cardona, “una activitat atractiva tant per als xiquets com per als majors” i una excusa més per a visitar el Centre Històric. El festival de la xocolata és la primera vegada que es desenvoluparà a Xàbia encara que els mestres de Menges són coneguts en el municipi, ja que des de fa molts anys són fixos en la fira d'artesania que se celebra en Pasqua.
Des de l'Ajuntament s'espera que tots els veïns i visitants passen per aquest festival que els endolcirà l'estiu.