Andrea Motis & Joan Chamorro Group, un refrescant final per al Xàbia Jazz

06 ago 2012 El públic del festival va gaudir anit de l'acordió màgic de Richard Galliano

El festival internacional Xàbia Jazz arriba als seus últims compassos amb l'actuació més fresca del cartell. La reeixida unió de la jove Andrea Motis (veu, trompeta i saxofon) amb el Joan Chamorro Group es presenta com un concert divertit i molt ballable, apte per a tots els públics. A les 22’30 hores, l'escenari de la plaça Constitució tornarà a il•luminar-se per última vegada per a acollir a aquesta agrupació barcelonina, convertida en un fenomen social dins del panorama jazzístic actual, i que proposa temes frescos, fàcils d'escoltar i que gaudir acompanyats per Swingmaniacs, una divertida parella de ball. S'escoltaran clàssics del jazz i bossa nova, cantats per Andrea, una veu càlida, omple de sensibilitat i de matisos; també hi haurà temes instrumentals, d'estils diversos com dixieland, new Orleans o swing.
Amb aquest tercer concert, el Xàbia Jazz tira el teló després d'haver viscut tres grans nits. Ahir diumenge, el francès Richard Galliano va demostrar el seu virtuosisme a l'acordió, que sent un dels instruments menys habituals en el jazz, va protagonitzar un concert especial al costat d'un grup de luxe, el Tangaria Quartet, format pel violinista François Arnaud, Phillippe Aerts al contrabaix i Rafael Mejías Vegas al capdavant de la percussió.
Un festival que va obrir el dissabte el Omer Avital Quintet, un conjunt liderat pel mestre del contrabaix i que combina amb energia als saxofonistes Joel Frahm i Logan Richardson amb el pianista Jason Lindner i el baterista Johnathan Blake.