El Portitxol es vist de festa el cap de setmana de l'11 i 12 d'agost

01 ago 2012 El programa inclou un sopar de germanor i l'actuació de Pep Gimeno "Botifarra"

La festa del Portitxol de Xàbia torna amb força en la seua tercera edició de la “segona època”. Aquesta celebració popular recuperada recentment per un grup de veïns després de 50 anys desapareguda té caràcter agnòstic i se celebra a mitjan mes d'agost, les dates en les quals es retroben molts dels quals estiuegen en les casetes de camp de la zona. La seua modesta programació està pensada per a impulsar la germanor entre els residents i transmetre l'alegria de la festa popular i tradicional de poble. Els actes comencen el dissabte 11 d'agost a les 18’30 hores amb una cercavila amb dolçaina i tabalet per la zona de la Creu del Portitxol, el carrer de L’Illa i La Caleta. Després hi haurà berenar per a tots.
A partir de les 20 hores es podrà gaudir d'una actuació del carismàtic cantaor folk de Xàtiva Pep Gimeno “Botifarra”, a la qual seguirà una dansà de carrer guiada pel Grup de Danses Portitxol. La vetlada continua amb un sopar de germanor a l'aire lliure (en l'esplanat front la Creu) i un ball amenitzat per l'orquestra Colors.
El diumenge al matí també hi haurà activitats com una despertà per a traure del llit als veïns i així que acudisquen a la torrà de sardines amb la que es convida a esmorzar i als posteriors jocs tradicionals per als xiquets i majors.
La comissió festera ha imprès un petit programa que inclou una recopilació fotogràfica de l'edició de l'any passat, en la qual van participar més de 600 persones, i un reportatge de record sobre la Escola del Portitxol, a la qual acudien els xiquets que vivien tot l'any en aquestes casetes allunyades del nucli urbà.
Els festers del 2012 són: Ana Bisquert Signes, Raúl Pastor López, Eva Espasa Pastor, Elena Reduán Bas, Lucía Bas Pérez, Juan Bertoméu Costa, Juan José Pérez Font, Darío Puig Santacreu, Natalia Cholbi Cholbi, José Añó Gilabert, Salvador Signes Molina, Juan Bautita Soler Pons, Salvador Devesa Buigues. María José Almazán Conesa, Jaume Costa Albi, Vicente Reduán Ramiro y Juan Bas