El comerç del Centre Històric de Xàbia viurà una segona nit de compres el dimecres 8 d'agost

31 jul 2012 La primera campanya de tendes obertes fins a mitjanit va deixar un augment de vendes del 50%

L'associació comercial Xàbia Històrica ha programat una segona Shopping Night per al dimecres 8 d'agost. La iniciativa de dinamització consistirà a mantenir les tendes obertes fins a passada la mitjanit, cosa que estarà complementat amb una ruta de tapes pels establiments hostalers de la zona. Així mateix, hi haurà animació en els carrers amb la música de Bunpada batukada i una exhibició de motos clàssiques en la placeta del Convent. L'Ajuntament col·labora amb la iniciativa mantenint obert el museu Soler Blasco, que també podrà ser visitat fins a les 00’30 hores.
Segons han explicat des de l'associació, l'èxit que va recollir la primera edició d'aquesta nit de compres, celebrada en el mes de juliol, ha animat als comerciants i hostalers a repetir la campanya durant la primera quinzena d'agost, en la qual Xàbia viu una ocupació màxima.
No en va, els bons resultats respecte a un altre dia d'entre setmana són constatables amb xifres com l'augment d'un 35% dels clients en l'hostaleria; un creixement del 50% de les vendes de tèxtil i complements i un efecte promocional que durant els dies següents va permetre pujar un 20% les vendes en la zona. A més d'aquests efectes positius en l'economia del Centre Històric, des de l'associació destaquen el bon ambient que es palpava en el poble, similar al dels dies de festa, amb terrasses plenes, música en el carrer i nombrosos veïns gaudint dels espais públics.
El punt que menys es va beneficiar de l'impacte d'aquesta nit de compres va ser la placeta del Convent. És per açò que s'ha decidit reforçar la seua oferta amb una mostra de motos clàssiques que es podrà gaudir des de les 20’30 hores. Així mateix, l'associació insisteix a convidar a tots els comerços no associats al fet que se sumeixen a aquesta campanya per a aprofitar la seua estirada.
El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha mostrat el seu respatler a aquest tipus d'activitats que serveixen tant per a promocionar el Centre Històric com les seues possibilitats comercials