Els regidors de l'Ajuntament de Xàbia renuncien a la paga extraordinària de nadal

27 jul 2012 El municipi rebutja el traçat proposat per al gasoducte

Els regidors de l'Ajuntament de Xàbia van acordar ahir en el ple renunciar a la paga extra de nadal en solidaritat amb el conjunt dels empleats públics. Així mateix, com proposava una moció de l'alcaldia, els edils que no tinguen dedicació exclusiva o parcial en el Consistori i per tant, no perceben paga extraordinària, també veuran reduït el seu salari en un percentatge equivalent a la catorcena part, és a dir, un 7’14 % menys. L'acord es va prendre pràcticament per unanimitat de tots els partits i amb l'única abstenció de l'edil no adscrit Eduardo Monfort.
Aquesta reducció de despesa s'afegix al que va aprovar l'executiu de Xàbia quan va assumir el govern local el passat any i que ja suposava un estalvi del 33% en òrgans de govern i càrrecs de confiança respecte a l'anterior legislatura. I també a la renúncia de l'alcalde, José Chulvi, de percebre salari o retribució alguna per assistència a òrgans de govern del Consistori, del que el primer edil no rep ni un euro. Chulvi, en la seua condició de diputat provincial, també ha declinat percebre la paga de nadal.
D'altra banda, en el ple es va acordar de forma unànime que el Consistori interpose un recurs d'alçada davant l'autorització administrativa de la Secretaria Autonòmica d'Economia, Indústria i Comerç que avala a Endesa en la construcció de les instal·lacions corresponents als trams designats com 1, 3 i 5 del gasoducte de transport secundari denominat “Marina Alta Fase II”, en els termes municipals de Xàbia, Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Benissa, Senija i Calp.
El municipi ja va al·legar contra el traçat del gasoducte en considerar que “de cap manera vertebra o compatibilitza la resta de les infraestructures urbanes ja que discorre pel mitjà de parcel·les i realitza creuaments sense respectar ordenació o paral·lelisme algun”.
Segons l'informe tècnic que esgrimeix l'Ajuntament aquesta infraestructura “suposa amb caràcter general un seriós precedent de disseny anàrquic, que condicionarà el futur desenvolupament de xarxes d'infraestructures viàries a implantar en el terme municipal” i proposa una alternativa “més adequada” amb un traçat projectat des del Sòl Industrial de Catarrojes pel Camí de Terradoles fins a aconseguir l'estesa dissenyada en el Camí de Covatelles; discorrent així en tot moment, per vials públics existents en l'actualitat.”