Amjasa revela que el consum d'aigua a Xàbia durant enguany és superior als anteriors exercicis

26 jul 2012 L'empresa presenta guanys en el seu balanç de gestió del primer semestre

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, va presentar ahir davant el consell d'administració l'informe de gestió corresponent al segon trimestre. Un període en el qual s'ha incrementat l'aportació a la xarxa de proveïment en 272.400 metres cúbics respecte al primer semestre de 2011. Aquesta tendència de consum per sobre de la mitjana dels últims anys també s'espera per a l'estiu, ja que l'escassetat de pluges ha augmentat les necessitats per al reg. Com a mostra, durant aquesta última setmana s'ha hagut d'injectar a les canonades fins a 34.101 metres cúbics al dia, una xifra similar a la qual es va registrar el passat estiu en dates de màxima ocupació com pot ser el 15 d'agost.
Quant a les xifres de gestió que ha mostrat l'empresa estan les 21 altes de contractació, la qual cosa eleva la recaptació total del semestre per prestació de serveis a 110.163 euros, xifra que supera en més d'un 25% a la del 2011. Des del consell d'administració s'incideix en els bons efectes que ha tingut facilitar al client el pagament ajornat a sis mesos de les quotes de prestació de serveis, la qual cosa ha millorat els resultats i donat avantatges de finançament als clients.
Quant a la facturació total del segon trimestre de 2012 s'ha tancat en 2.180.767 euros, un 11’5% més que en el mateix període de l'any passat
Des de l'empresa pública es destaca els bons resultats que s'està aconseguint en la gestió de cobrament de rebuts retornats ja que en tres mesos s'ha recaptat pràcticament la mateixa quantitat que en tot el primer semestre de 2011, mentre que en aqueix període del 2012 s'han ingressat 324.185 euros, la qual cosa suposa un increment del 112’90 %.
L'augment de les vendes combinat amb l'estalvi d'aprovisionaments, basat en la millor programació de la dessalinitzadora, pous i xarxa de proveïment, se sumen a la contenció de les despeses en personal i explotació. Per açò s'ha aconseguit recuperar el compte de resultats i passar d'un balanç semestral amb pèrdues de 232.182 euros que hi havia al juny de 2011 als 111.620 euros en guanys amb el qual es va tancar juny de 2012. La diferència de 343.802 euros en positiu fa valorar com “encertades” les mesures adoptades en els últims mesos. De fet, a dia d'avui no ha sigut necessari disposar de la polititza de crèdit signada com sí es feia els anteriors exercicis.
Al marge de les xifres econòmiques, des de l'empresa hídrica s'ha fet balanç de la nova planificació de la brigada de manteniment, que ha millorat el temps de resposta als avisos i el rendiment, i el progrés de molts operaris davant el repte que suposa encarregar-se de la confecció dels parts de treball.
En l'apartat millorable s'ha inclòs els plans de canvi i control de comptadors i de detecció de fugides que “presenten un considerable retard en la seua aplicació” han assumit des de l'empresa, la qual cosa obligarà que es necessite augmentar el personal durant l'últim trimestre de l'any per a posar-se al dia en aquests ambiciosos objectius.
El consell també ha rebut un balanç del pla de formació dels treballadors i de les accions que ha iniciat Amjasa per a implicar-se en la societat local, com el conveni de col·laboració amb els instituts per a la sensibilització dels escolars de Xàbia en l'ús racional de l'aigua o la jornada que ha permès acostar els avantatges de disposar d'una dessalinitzadora en el municipi, que s'ha obert a les associacions. També s'ha esmentat els contactes iniciats amb els agricultors de Xàbia de cara a iniciar la reutilització de les aigües de la planta depuradora per a reg agrícola.
Entre els assumptes tractats avui també ha estat el pla de renovació del telecomandament que s'aplicarà durant el segon semestre i que renovarà els dispositius instal·lats en pous, dipòsits i reelevacions amb més de 10 anys d'ús. El cost d'aquest procés de renovació d'equips és d'uns 267.000 euros, es farà en diversos anys i permetran millorar el rendiment electrònic de les instal·lacions.