El Curs Internacional de Música converteix a Xàbia en una destinació cultural per a músics de tot el món

23 jul 2012 Hi haurà concerts gratuïts durant tota aquesta setmana en la plaça del Conservatori

El Conservatori Professional de Música de Xàbia ha donat la benvinguda als quasi 60 músics arribats de tot el món que des d'avui assisteixen al Curs Internacional de “Música a l’Estiu” que des de fa 27 anys se celebra en el municipi. Sota l'adreça del oboista suís Thomas Indermhühle, aquest curs de perfeccionament compta amb professors de primeríssim nivell com Vicens Prats (flauta), Will Sanders (trompeta), José Luis Estellés (clarinet), David Tomas Realp (fagot) i David Bareda (trompa), a més dels pianistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato.
Els joves, arribats de 17 de les comunitats autònomes del país i de països com Alemanya, Holanda, Mèxic, França, Veneçuela i fins i tot Austràlia, que han creuat el món atrets per la qualitat dels músics que durant una setmana els ajudaran a perfeccionar les seues tècniques. “A part de ser una destinació turística, Xàbia és una destinació cultural per a molts músics que coneixen aquest municipi per la música” ha assegurat el clarinetista José Luis Estellés. Aquesta afirmació ha sigut compartida pel pianista Amedeo Salvato, qui ha indicat que després de 27 edicions d'aquest curs d'estiu Xàbia és famosa entre els músics clàssics de primer nivell de tot el món ja que molts han passat per un dels cursos de perfeccionament més veterà del panorama. També són moltes les persones que programen les seues vacances per a coincidir amb els concerts que acompanyen al curs.
Per açò, la regidora de Cultura, Empar Bolufer, ha mostrat el seu total respatler al certamen que, malgrat la mala conjuntura econòmica, arriba puntual a la seua cita amb Xàbia i explicarà com a afegit amb dos concerts de l'orquestra de cambra I Solisti di Perugia, a més dels habituals concerts dels professors i alumnes del curs internacional.
Una formació intensiva, com ha detallat el seu director Thomas Indermhühle, que a més de les classes personalitzades permet als alumnes practicar amb prestigiosos pianistes acompanyants, escoltar les classes d'uns altres i formar petits grups de càmera per a assajar amb altres músics. “Els alumnes vénen amb moltes ganes d'aprendre i ens transmeten la seua energia” ha manifestat Indermhühle, que ha ressenyat les moltes millores que han ajudat a evolucionar al veterà festival, des de les instal·lacions on s'imparteixen les classes, l'espai per als concerts i un públic que cada any està més involucrat.
I per a correspondre a aquest públic, cada edició es tracta de confeccionar un programa diferent; enguany, els concerts de Música a l’Estiu giraran entorn de Mozart, que tindrà almenys una peça en el repertori dels recitals que cada nit, des de demà dimarts fins al diumenge, s'oferiran en la plaça del Conservatori a partir de les 22’30 hores amb accés lliure i gratuït.
El certamen ho obriran els professors del curs internacional demà dimarts 24 amb el Quintet KV452 de Mozart i el Quintet Opus 16 de Beetohoven, mentre que el dimecres 25 els mateixos intèrprets oferiran una versió de la Flauta Màgica de Mozart i la Sonata FWV 08 en La major per a flauta i piano de C. Franck. El dijous i divendres prendrà l'escenari l'orquestra de cambra “I Solisti di Perugia” amb un repertori centrat en Mozart, Britten, Grieg o Vivaldi. Els dos últims dies del cicle de concerts, com és costum, els protagonitzaran els alumnes del curs amb un programa que encara no s'ha tancat.