La junta de govern de Xàbia aprova el projecte per a l'estació d'autobusos

16 jul 2012 L'òrgan executiu dóna llum verda a 14 llicències d'obra

La Junta de govern de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat avui el projecte per a l'habilitació d'una estació d'autobusos que han redactat els tècnics municipals. Aquesta demandada infraestructura, que va resultar la més votada dins del llistat de 15 projectes que es van sotmetre a la decisió dels ciutadans dins dels pressupostos participatius, està inclosa dins del pressupost local per a 2012.
Com ha explicat el regidor d'Obres Públiques, Paco Torres, el projecte situa l'estació en una parcel·la municipal de l'Avinguda Palmela. Es tracta d'un espai entre el carrer José Ortega i Gasset i el camí Freginal que no solament servirà de parada per als autobusos arribats des d'Alacant o València, sinó també per a la línia urbana i els autobusos de servei discrecional que utilitzen els centres escolars per a excursions o els clubs esportius per als seus desplaçaments, entre uns altres.
Així mateix, tindrà un àrea reservada per als taxis.
Aquesta planificació d'estació “intermodal” cerca que les persones que arriben al municipi en autocar, en cas de necessitat, tinguen una bona combinació amb el transport públic local.
L'obra suposarà la construcció de quatre andanes per als autobusos i pintura viària per als taxis. També hi haurà un bloc d'obra amb condícies i un local d'uns 20 metres quadrats destinats a quiosc , be gestionat sota concessió o amb màquines d'autoservei.
També en la junta de govern d'avui s'ha donat llum verda a set llicències d'obra major i altres set d'obra menor