Música a L’Estiu plena Xàbia de concerts la setmana del 24 al 29 de juliol

16 jul 2012 El festival Xàbia Clàssica, a l'agost, es dedica enguany a la música russa

Els afeccionats a la música clàssica tenen l'oportunitat de gaudir a Xàbia de dos cicles de concerts de màxim nivell. La setmana vinent començarà el certamen Música a L’Estiu, una sèrie de recitals que protagonitzen les nits de juliol des de fa 27 anys i que són la cara visible del curs internacional de música que dirigeix el prestigiós mestre Thomas Indermühle.
Els concerts són de caràcter gratuït, des del dimarts 24 al diumenge 29, tots a les 22’30 hores en la plaça enfront del Conservatori Professional de Música, al costat de la plaça Constitució.
El certamen ho obriran els professors del curs internacional el dimarts 24 amb obres de Mozart o Beetohoven, mentre que el dimecres 25 els mateixos intèrprets oferiran una versió de la Flauta Màgica de Mozart. El dijous i divendres prendrà l'escenari l'orquestra de cambra “I Solisti vaig donar Perusa” amb un repertori centrat en Mozart, Britten, Grieg o Vivaldi. Els dos últims dies del cicle de concerts, com és costum, els protagonitzaran els alumnes del curs amb un programa que encara no s'ha tancat.
També dins de l'oferta musical per a l'estiu, el municipi acollirà a principis d'agost el festival Xàbia Clàssica, d'iniciativa privada. En la qual és la seua tercera edició, aquest cicle es dedica a la música russa i els tres concerts seran en el conservatori. El dijous 9 d'agost hi haurà un concert que fusiona les músiques russa i espanyola a càrrec d'Elena Mikhailova al violí i Victoria Mikhailova al piano. El divendres 10 actuarà Margherita Marseglia i el quartet Il Concert Acadèmic amb un el repertori que se centrarà en els concerts per a la reialesa russa. Tanca el cicle un recital de cançó russa i espanyola interpretat per Katerina Antipova (soprano) i Eugenia Gabrieluk (piano). Les entrades per als concerts valen 20 euros, 15 euros per als majors de 66 anys i 10 per als estudiants.