El departament de Turisme de Xàbia repartirà 3.000 cendrers per a platja

12 jul 2012 Es tracta d'una acció per a millorar el manteniment de les zones de bany

El departament de Turisme de Xàbia repartirà gratuïtament 3.000 cendrers portàtils especials per a platja. Es tracta d'uns petits cons de plàstic de color blau i amb tapa especialment pensats per a clavar-se en l'arena o entre les bitlles de pedra. Són uns senzills dipòsits que permeten apagar el cigar i guardar-ho fins a trobar una paperera o recipient adequat per a tirar-ho. Així mateix porten imprès en la tapa el logo promocional i l'adreça web del portal de turisme.
L'objectiu principal d'aquest producte és col·laborar en la neteja de les platges, ja que un dels problemes mediambientals més comuns en les zones de bany és l'acumulació de burilles que a més de minvar la salubritat de l'entorn es converteixen en deixalles difícilment biodegradables. Amb aquests dipòsits portàtils s'espera conscienciar als banyistes que la qualitat de les platges exigeix el respecte i la preservació del medi ambient.
Com ha explicat el regidor de Turisme, Antonio Miragall, aquests cendrers es podran trobar a partir de matí en l'oficina de turisme del port i en el punt d'informació del passeig de l'Arenal. Aquest producte va ser una de les peticions que van traslladar a l'executiu els empresaris de la platja per a millorar la neteja de l'Arenal i que, al mateix temps, servisca als visitants com un record útil del municipi.