El ral·li Maroc Challenge tornarà a arrancar de Xàbia en la seua pròxima edició d'hivern

12 jul 2012 L'organització espera més de 80 participants i sortejarà una inscripció gratuïta entre els veïns de Xàbia

L'organització del ral·li de baix cost Maroc Challenge ha anunciat avui que el municipi de Xàbia tornarà a ser el punt de partida de la pròxima edició d'hivern, fixada per a l'1 de desembre.
El responsable de la competició, Rui Cabaço, ha avançat que aquesta original carrera d'aventura pel desert africà està vivint una progressió impressionant i que dels 36 equips participants que va haver-hi en la seua estrena l'any passat es passarà als més de 80 previstos per a aquesta segona edició d'hivern.
La peculiaritat del ral·li, pensat per a afeccionats fins i tot sense cap experiència prèvia, que solament admet cotxes matriculats abans de 1995 i que té un cost molt per sota de les altres competicions similars, fa que els seus participants ho prenguen més com una aventura o experiència i per açò hi ha hagut equips arribats de diferents països i de característiques especials com un de dones, una família o fins i tot de majors de 60 anys.
“Som únics per moltes raons: per originalitat, pel nostre caràcter low cost, per tenir dues edicions a l'any, per recolzar als participants en la cerca de sponsors i pel nostre nivell tecnològic” ha indicat Cabaço, qui ha avançat que enguany sortejaran una inscripció gratuïta entre els interessats que resideixen a Xàbia. Les característiques d'aquest sorteig es concretaran en les pròximes setmanes.
L'altra característica especial del Maroc Challenge és la seua vessant solidaria, ja que els participants transporten en els seus cotxes ajuda per als nòmades i escoles dels poblats del desert. En aquest sentit, Cabaço ha referit que en les dues edicions disputades s'ha aconseguit arribar al cor del Marroc quatre tones de material, entre elles centenars de sabates donades per l'empresa valenciana Garvalín, que ja ha confirmat que manté la seua ajuda.
Enguany s'ha decidit potenciar aquesta part solidària i la seua coordinació serà responsabilitat de La Naturadora, una petita empresa de Xàbia especialitzada en projectes socials i originals. La seua responsable, Elena Berenguer, ha explicat que acompanyaran als organitzadors del ral·li en un pròxim viatge de reconeixement al Marroc per a, sobre el terreny, tractar de captar les necessitats i manques dels receptors de l'ajuda per a així preparar els enviaments de materials que siguen més eficaços i útils. Per a La Naturadora, encarregar-se d'aquest projecte solidari és alguna cosa “il·lusionant i reconfortant”, i ha promès la seua màxima implicació.
Altres novetats en les quals treballa l'organització és l'aplicació per a mòbils android que permetrà seguir la carrera simultàniament i en la intensificació de la promoció d'aquest ral·li amateur en el mercat italià.
De fet, el Maroc Challenge s'ha revelat com una competició de marcat caràcter internacional i que ha aconseguit en poc temps un gran impacte en els mitjans de comunicació especialitzats, a més dels locals als quals l'organització ha mostrat eel seu més sincer agraïment. Per aquest motiu, les regidories d'Esports i Turisme de Xàbia col·laboren amb el ral·li que ha mostrat la seua vocació de romandre lligat a Xàbia mantenint al municipi com a eixida oficial, amb la consegüent repercussió promocional que suposa.
La inscripció per a l'edició d'hivern 2012 ja està oberta. Les seues característiques, el recorregut previst i tota la informació poden trobar-se en diversos idiomes en la web marocchallenge.es.
Per a animar a participar en el ral·li avui ha estat al costat dels organitzadors qui fou el guanyador de la primera edició d'hivern, David Reynolds. L'esportista ha recomanat el que para ell va ser una experiència “molt divertida i que, malgrat la seua duresa i competitivitat, la recorde pel gran companyerisme i per passar moments especials com els campaments en el desert a la nit al voltant del foc”.