La Diputació cobrirà la manutenció i l'allotjament en la Llar Provincial a 43 estudiants i esportistes de la província

04 jul 2012 L'ens provincial ha presentat aquesta línia de beques a Xàbia

El diputat responsable de la Llar Provincial d'Alacant, Ximo Ferrando, ha estat a Xàbia per a publicitar la línia de beques residencials que ha aprovat la Diputació d'Alacant per a estudiants universitaris i esportistes en equips alacantins per al curs acadèmic i la temporada 2012/2013. Aquesta presentació s'inclou dins de la política d'acostar a totes les comarques les accions i iniciatives del govern provincial.
Segons ha explicat Ferrando, la Llar Provincial, a més de ser un centre d'acolliment per a persones majors i xiquets, té un espai de residència per a joves que, per circumstàncies d'estudis o esport, necessiten viure en la ciutat. La Diputació ofereix 43 places gratuïtes (31 per a estudiants i 12 per a esportistes) que inclouen tant l'allotjament com la matriculació. Així mateix, els estudiants també poden optar a una ajuda econòmica de fins a 550 euros llaura despeses de matriculació.
Poden sol·licitar les beques d'allotjament els joves de la província d'Alacant que tinguen entre 18 i 23 anys, cursen estudis en la Universitat d'Alacant o Miguel Hernández, i acrediten un bon aprofitament acadèmic.
En l'apartat esportiu, les prestacions es dirigeixen a esportistes menors de 30 anys que practiquen un esport olímpic i tenen la condició de federats en aquest esport.
El termini de presentació d'instàncies serà d'un mes explicant a partir de l'endemà a la publicació de l'anunci de les bases d'aquestes convocatòries en el butlletí oficial, un tràmit que es realitzarà previsiblement la setmana vinent. Per a ampliar la informació o presentar la instància cal personar-se en l'oficina comarcal de la Diputació (situada a Dénia) o en la seu de la pròpia Diputació a Alacant.
Ferrando ha aprofitat la seua presència a Xàbia per a posar a la disposició dels ciutadans el treball i possibilitats que brinda la Diputació, que amb ajudes com les quals s'han anunciat avui tracta de “acostar-se als problemes que pateixen els ciutadans i recolzar a les persones i famílies que necessiten de l'Administració”.
L'alcalde de Xàbia i també diputat provincial, José Chulvi, ha agraït a Ferrando que haja triat Xàbia per a presentar una línia de suport a l'esport i als estudiants i ha valorat l'esforç que es fa per donar a conèixer aquestes prestacions en les comarques.