El passeig de l'Arenal de Xàbia compta amb un nou punt d'informació turística

05 jul 2012 L'Ajuntament programa actuacions musicals cada dimecres per a animar la zona

El passeig de l'Arenal de Xàbia explica des d'aquesta setmana amb un nou punt d'informació turística que es mantindrà obert durant els mesos de juliol i agost, diumenges inclosos, en un horari de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.
L'oficina, situada en l'extrem nord del passeig (al costat del Canal de la Fontana i el lloc de socors de la Creu Roja) i que presenta un original disseny, respon a les reivindicacions que des de fa anys han arribat a l'Ajuntament des dels sectors empresarials de la platja i atendrà les preguntes dels centenars de banyistes i visitants que es donen cita diàriament en aquest concorregut punt de primera línia de platja. Aquesta oficina substitueix durant l'estiu a l'existent en l'Avinguda del Pla, i juntament amb les obertes en la plaça Almirall Bastarreche (port) i Plaça de l'Església (Centre Històric) completa el servei d'atenció al visitant.
El punt d'informació va ser inaugurat ahir pel coordinador de la xarxa Tourist Info en la província d'Alacant, Ángel Murcia, el regidor de Turisme, Antonio Miragall, i l'alcalde, José Chulvi, que van estar acompanyats per nombrosos regidors del govern local i representants de les associacions d'empresaris i restauradors.
Després d'aquesta obertura, la comitiva es va desplaçar a la zona central del passeig per a hissar la bandera blava amb la qual, igual que La Grava i La Granadella, s'ha distingit la qualitat de les aigües d'aquesta platja i els seus nombrosos serveis al banyista. Entre ells, vigilància, un punt de bany adaptat, dutxes, zona de jocs infantil, un circuit biosaludable per a adults i infraestructures.
La inauguració del punt d'informació també va ser l'estrena de la nova activitat d'animació que ha planificat per als dimecres d'aquest estiu el departament municipal de Turisme que dirigeix Antonio Miragall: “L’Arenal t’anima”, un cicle de música que, al costat del Cinema vora mar, suposa un atractiu afegit a la platja. Ahir va ser el Grup de Danses Portitxol qui va actuar en diversos punts del passeig, interpretant els balls tradicionals de Xàbia com el ball de vetes o la dansà de la marina.
Dimecres que ve, a partir de les 21 hores, serà la xaranga “Amb un parell de bemols” qui òmpliga de música la zona, mentre que els dimecres 24 de juliol i 8 d'agost seran els Xirimitab’s. Així mateix, tots els dimarts a partir de les 22 hores hi ha cinema d'estiu.