Una rotonda renovada dóna la benvinguda als qui arriben a Xàbia

03 jul 2012 El conjunt d'escultures porta la signatura de l'artista local Toni Marí

L'entrada al municipi de Xàbia des de l'Avinguda de Gata estrena imatge. La rotonda d'accés a la població ha sigut recentment renovada sota l'adreça de l'artista local Toni Marí, qui ha realitzat diverses escultures en forja que ornamenten la infraestructura junt dos illetes de palmeres autòctones. La primera figura del conjunt és un nadador capbussant-se, al que també complementen un grup de veles mediterrànies, una ballarina, peixos, gavines i la ja existent figura central d'un veler, envoltada per pedra tosca que tenia emmagatzemada l'Ajuntament. Així mateix, també s'han incorporat dues figures amb els topònims del municipi (Xàbia/Jávea, tots dos noms oficials) i uns rètols que donen la benvinguda al municipi o desitgen un bon viatge si l'adreça és d'eixida.
La vegetació de la rotonda i les illetes també han sigut renovada per David Tíscar, de l'empresa JGPS seguint un model sostenible, preparat per a evitar la crescuda de males herbes i que reduirà les despeses de manteniment en un 90%. S'ha arrancat tota la vegetació arbòria i substituït per palmeres i una base de grava de marbre i bitlles de riu. També s'han distribuït per tot el conjunt les bitlles de rodé que fins ara quedaven cobertes de vegetació.
La intenció de l'executiu amb aquest projecte és oferir una millor primera imatge del municipi, ja que aquesta rotonda és una de les primeres infraestructures amb la qual es topen els qui arriben a Xàbia i des que es va construir fa una dècada no s'havia acabat. És per açò que ahir va ser simbòlicament inaugurada per l'alcalde, José Chulvi, els tinents d'alcalde, Oscar Antón i Juan Ortolá i l'artista responsable, Toni Marí, qui assegura que per a ell ha sigut una gran satisfacció poder acabar una rotonda que en el seu moment va quedar a mig fer.
També van estar en aquest senzill acte social les representants de les Fogueres, la reina Ángela Cholbi Mulet i les dames Aurora Ferrer Ribes i Sandra Valero Martínez.