La Casa d'Andalusia festeja a Xàbia la Verge del Rocío

02 jul 2012 El divendres hi haurà un espectacle musical i equestre en el parc de Thiviers

La Casa d'Andalusia de Xàbia celebra aquesta setmana la seua festa gran amb la peregrinació en honor a la Verge del Rocío, uns festejos que organitza en el municipi des de fa ja 18 anys.
El programa arranca demà dimarts a les 21 hores amb la processó de la imatge, que serà portada al coll des de la seu de l'associació fins a l'església de Sant Bartolomé. Una vegada en la plaça es llegirà el pregó en presència de la reina de la Casa d'Andalusia, Irene Buigues Ortolá, i la Rociera de l'Any, María del Carmen Iborra González i a continuació hi haurà un aperitiu en la seu social per a tots els assistents. Ja el divendres començarà la part central d'aquest festeig amb una missa rociera (a les 20’30 hores) i una ofrena de flors a la Verge del Rocío en el parc Regna Sofia (Thiviers); després hi haurà un festival en honor a la patrona amb un espectacle músic equestre a càrrec de Víctor Robles i la representació de Con-fusión andalusina, amb l'actuació del grup flamenc Alendo que dirigeix Rebeca Carmona.
El dissabte tindrà lloc la peregrinació de carretes i genets des del parc de Thiviers a Pinosol. A les 9’30 hores es muntarà a la imatge en el seu carruatge i partirà els romanís per les Avingudes Clarejar d'Espanya, Furs, Lepanto, Mediterrani, platja de l'Arenal, Llibertat, Tamarits, carretera del Pla, camí de la Haya, Cabanes, Cansalades, Francés Gimeno i parc de Pinosol, on es cuinarà una paella i s'acamparà fins al diumenge.
La nit del dissabte hi haurà també espectacle flamenc a càrrec del quadre de Manuela Morales, es presentarà a les representants de la festa i actuarà el grup malagueny Canyella Fina.
Ja el diumenge pel matí hi haurà jocs per als més xicotets i una jornada de convivència fins que a la vesprada, el romiatge tornarà al poble.