El festival Internacional de Xàbia obri amb èxit de públic malgrat la calor

29 jun 2012 Els stands i la gastronomia de desenes de països estaran oberts fins al dissabte

Centenars de persones van acudir ahir a la primera jornada del Festival Internacional de Xàbia. Sobre les 19 hores, l'alcalde, José Chulvi, regidors com Juan Ortolá, Oscar Antón, Juan Luis Cardona, Antonio Miragall, Doris Courcelles, Juan Planelles o José Luis Genovés van recórrer els stands acompanyats per les reines i dames de Fogueres de Sant Joan i el president de l'associació organitzadora, Raúl de Lope. Les autoritats van donar per inaugurada aquesta fira que a més de ser un exemple de la multiculturalitat que atresora Xàbia, ofereix una oportunitat de descobrir regions o productes de nombrosos països i la seua gran oferta gastronòmica: hi ha pastissos, rostits, aperitius i guisats.
També es poden veure curiositats com els barrets típics de Perú (aquest stand destinarà la seua recaptació a ajudar a un orfenat del país), com presenta Anglaterra les seues Olimpíades o uns grans retallables d'indígenes d'Indonèsia.
Ahir, la calor va fer que l'afluència de visitants es concentrara a partir de les 20’30 hores, encara que va haver-hi actuacions musicals i balls durant tota la vesprada.
Avui el festival reobri a partir de les 18’30 hores; la música i dansa arriba amb els filipins del PGBI Alacant Danse Group, el Grup Tarikbri Madrid amb Srikandi, que ofereixen dansa típica d'Indonèsia, el grup llatí Còpia Original, el grup de jazz Enric Peidro Quartet, els alumnes de l'acadèmia de ball En Dansa, l'orquestra de salsa Sonora Llatina i una discomòbil dels 70 als 90 a càrrec de Music Fest.
El dissabte, últim dia de festival, començarà a les 18 hores amb una festa infantil amb inflables, taller de pizzes i exhibició de pizza acrobàtica oferida per Itàlia, seguit de l'actuació dels alumnes de col·legis i instituts de Xàbia, la visita de Ronald McDonald, que donarà pas a l'actuació dels alumnes de Javea Rock Academy. La nit seguirà amb una actuació d'En Dansa, del grup de funk i soul Sritkland i una discomòbil fi de festa.