L'Ajuntament de Xàbia reclama a la Conselleria de Benestar Social que abone les subvencions pendents a l'Asil i al Centre de Dia

29 jun 2012 El Consistori recolza les reivindicacions de l'institut Antoni Llidó per a mantenir suficients grups d'ESO per a atendre a l'alumnat

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit en ple i de forma unànime sol·licitar a la Conselleria de Benestar Social que agilite els pagaments que té pendents amb els dos centres soci sanitaris concertats del municipi: el Centre de Dia María de Betania i l'Asil Hermanos Cholbi.
La moció presentada per la responsable de Benestar Social, Tere Bisquert, va posar en relleu la preocupació existent en el municipi perquè el Centre de Dia que es va inaugurar en 2010 després d'anys de reivindicacions socials, patisca dos anys després una difícil situació econòmica “a causa bàsicament, de la demora en el pagament del percentatge per usuari que aporta la Conselleria de Benestar Social i Justícia” i que provoca que siga la congregació religiosa que ho gestiona qui assumisca “totes les despeses dels proveïdors del centre durant l'any 2011 i 2012”. Bisquert va indicar que “a dia d'avui, s'ha quedat sense diners i ja no pot fer front a mes despeses” el que pot posar en perill la supervivència d'un centre “que compleix una funció social primordial pera la població de Xàbia”. L'edil va informar que, des de 2011, el Centre té pendent de cobrament els 66.900 euros amb els quals la Generalitat subvenciona les places concertades, al que s'afigen les despeses de l'exercici actual.
Així mateix, el govern autonòmic tampoc ha abonat una prestació pel mateix concepte a la Fundació “Asil Hermanos Cholbi”, aquesta de 264.770,12 euros. La moció va ser aprovada per unanimitat.
També en la sessió ordinària del mes de juny la regidora d'Educació, Empar Bolufer, va sotmetre a votació una altra moció de suport a l'institut de secundària Antoni Llidó, que reivindica mantenir els mateixos grups de 1º de l'ESO que el curs passat “per a poder mantenir la ràtio en atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials permanents que tindrà escolaritzat el centre el pròxim curs i disposar de vacants suficients per a garantir almenys l'escolarització de l'alumnat d'incorporació tardana amb domicili en l'àrea d'influència d'aquest Institut.
L'acord plenari també incorpora la sol·licitud del centre a la Conselleria d'Educació que complete l'oferta educativa de la IES Antoni Llidó amb cicles formatius de Formació Professional. Aquesta moció va tirar endavant amb els vots del PSPV, Xàbia Democràtica, Ciutadans per Xàbia, els edils del Grup Mixt i dos de Bloc Centristes. Mentre el PP i l'edil de Bloc Centristes Pepa Chorro es van abstenir.