La Policia Local de Xàbia destina un equip específic de 10 agents per a reforçar la seguretat de l'Arenal durant l'estiu

29 jun 2012 Una patrulla marítima recolzarà la vigilància de les platges i la franja costera

El regidor de Seguretat Ciutadana de Xàbia, Juan Ortolá, ha presentat avui el pla específic d'estiu que durà a terme la Policia Local per a atendre l'increment de població que experimenta la població durant els mesos de juliol i agost. Segons ha explicat Ortolá, en temporada estival Xàbia aconsegueix una ocupació propera a les 90.000 persones, la qual cosa comporta un augment de de serveis policials en determinades zones, com són les platges i els punts d'oci.
L'Ajuntament tenia previst contractar a 10 agents per a reforçar la temporada, però un decret del Govern ho ha impedit i ha obligat a reorganitzar internament la plantilla de policia per a poder atendre aquestes necessitats. Així, hi haurà quatre agents distribuïts en dos torns que s'encarreguen de la vigilància marítima i d'auxiliar als serveis de socorrisme de Creu Roja en cas de necessitat. Dotats d'una embarcació motora, els agents patrullaran sobretot per les platges més allunyades del nucli urbà i a les quals és més dificultós arribar per terra. A més de controlar les zones abalisades per al bany col·laboraran en la seguretat dels banyistes.
Així mateix, s'ha preparat un dispositiu per a la primera línia de platja i la zona de l'Arenal comptarà amb un servei propi compost per 10 agents, distribuïts en quatre torns i dotats amb dues motos scooter. Amb aquesta mesura, ha incidit Ortolá “pretenem aportar un plus de seguretat al passeig i la zona comercial” i col·laborar en el pla municipal de dotació de serveis a aquest punt de màxima afluència de visitants que també des d'enguany tindrà un punt d'informació turística al costat de la posta de Creu Roja.