Protecció Civil engega el dispositiu especial per a la vigilància forestal durant l'estiu

29 jun 2012 L'agrupació comptarà amb el suport dels Bombers Voluntaris de Balcón al Mar

Els voluntaris de Protecció Civil de Xàbia reforçaran a partir d'aquest cap de setmana la vigilància de les masses forestals del municipi. Tal com ha explicat el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, fa dues setmanes que van començar les guàrdies però és ara, amb l'inici del mes de juliol, quan s'engega el dispositiu especial d'estiu durant tot el dia, que es perllongarà fins al 30 de setembre. El servei està compost per vuit membres de Protecció Civil, organitzats en dos torns i dotats de dos camions motobomba.
Aquesta tasca preventiva està encaminada a detectar amb promptitud i donar una resposta ràpida davant qualsevol incendi, alguna cosa clau per a evitar que desemboque en una catàstrofe natural.
Els punts de vigilància seran Santa Llúcia, la torre de la Granadella i Pinosol, i a més comptaran amb una patrulla que circularà per la zona del Pla.
En aquesta campanya preventiva comptaran amb el suport dels Bombers Voluntaris de Balcón al Mar, que a les vesprades i durant us caps de setmana reforçaran la vigilància en les zones de Balcón al Mar i la Granadella. També estaran coordinats amb la Policia Local i el parc comarcal de bombers.
Entre les tasques que realitzen aquests voluntaris està controlar el compliment de la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i espais naturals, i vigilar la massa forestal del terme municipal i enguany, comprovar que es compleix la nova ordenança que prohibeix les cremes en pràcticament tot el terme municipal, ha destacat Ortolá.
Des de l'agrupació es fa una crida a la ciutadania perquè respecte aquesta normativa així com les senyalitzacions en parcs i zones d'oci del municipi i les indicacions especials que s'activen en dies de màxim risc.
Així mateix es recorda als ciutadans que la seua col·laboració és imprescindible a l'hora de detectar un foc en l'extens terme municipal. Per açò se sol·licita que en el cas d'albirar una columna de fum alerten immediatament al telèfon d'emergències (112) o a la Policia Local (96 5790081).