Amjasa organitza una jornada de l'aigua per a abordar les possibilitats de futur lligades a la planta dessalinitzadora

28 jun 2012 L'empresa pública de Xàbia compleix 35 anys com a responsable del subministrament de l'aigua potable

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, AMJASA, celebrarà el dimecres 4 de juliol una jornada monogràfica sobre l'aigua en les instal·lacions de la planta dessalinitzadora, organitzada en col·laboració amb Acciona. Com ha explicat el conseller delegat de l'empresa, Josep Lluis Henarejos, la planta de Xàbia és un model que es pren com a exemple a nivell mundial i els seus sistemes han sigut objecte d'anàlisi en congressos i jornades desenvolupades en l'estranger. No obstant açò i a pesar que està totalment integrada en la vida municipal i fa ja una dècada que garanteix el subministrament d'aigua potable a la població, dins del municipi és una gran desconeguda. “Tots parlen molt bé de la nostra dessaladora, per la qual cosa creiem que ha arribat el moment de posar-la en valor ací i explicar als veïns les possibilitats i opcions de futur lligades a aquesta indústria no contaminant” ha indicat Henarejos.
La jornada, que començarà a les 19 hores, estarà moderada per David Cruanyes (president del fòrum d'iniciativa empresarial Xàbia Idea) i tindrà accés lliure a tots els interessats. El director de la planta, Aingeru Zarragoitia, parlarà sobre els deu anys d'experiència de dessalació a Xàbia; la biòloga que s'encarrega de les anàlisis de qualitat de l'aigua, Yolanda Pérez Bragado, exposarà les possibilitats de la salmorra com a producte i el doctor en ciències biològiques i expert en l'estudi i control dels abocaments de salmorra al mar, José Luis Sánchez Lizaso, explicarà la solució ambiental òptima que s'ha donat a la salmorra que s'aboca en La Fontana.
Els assistents podran formular totes les preguntes que desitgen tant allí com prèviament en la pàgina de Facebook que gestionarà el fòrum d'iniciativa empresarial Xàbia Idea, un col·lectiu que vol obrir el debat sobre la planta com a actiu dins de l'economia local i potencial a tenir en compte dins del pla estratègic. “Cap altre municipi té una dessaladora com la de Xàbia pel que hem de plantejar-la com un recurs per a oferir un municipi ecològic i sostenible, a més de per a reforçar l'estil de vida tranquil que tants visitants ens ha procurat” ha incidit David Cruanyes.
També l'alcalde, José Chulvi, ha insistit en la necessitat que els xabieros senten la dessaladora com “una cosa propia, de la que cal sentir-se orgullosos i que pot garantir el futur”. Per açò ha felicitat al consell d'administració de Amjasa per afavorir que tant l'empresa com les instal·lacions estiguen “més obertes que mai”, amb visites programades per a diverses urbanitzacions o estudiants i ha animat a la resta de poblacions de la comarca al fet que també la valoren com un recurs del que disposar. “Nosaltres creiem en el concepte de comarca i en la solidaritat entre municipis pel que estem disposats a oferir l'ús d'aquesta instal·lació modèlica i amb recursos per a afrontar major demanda”, ha acabat l'alcalde.
Chulvi ha felicitat al consell pels bons resultats del seu quasi any de gestió, per la dedicació i hores amb les quals els nou consellers intenten que l'empresa pública millore i, en temps tan difícils, haja pogut evitar haver de fer ajustos. En aquest sentit, el conseller delegat ha afegit que Amjasa compleix ara 35 anys al capdavant del subministrament hídric sent l'empresa pública més important de la comarca, per la qual cosa ha felicitat als treballadors “que l'han sostingut”.