Xàbia Històrica prepara una classe de shopping i una nit amb els comerços oberts fins a la mitjanit

27 jun 2012 La vetlada la complementarà música tradicional i tapes en els bars i tavernes del centre històric

L'associació comercial Xàbia Històrica ha presentat avui una activitat nova que assajarà dijous 5 de juliol. Es tracta d'una tarde nit de compres que començarà amb una classe de shopping impartida per la dissenyadora andalusa María Porres, que donarà pas a una nit en la qual la majoria de comerços del Centre Històric obriran les seues portes fins a passada la mitjanit. Així mateix, els bars, restaurants i tavernes complementaran la vetlada amb una oferta de vi o cervesa més tapa a dos euros, tot açò ambientat per la música tradicional de la Romàntica del Saladar i la colla Xirimitab’s.
Com ha explicat el president dels comerciants, Sisco Vallés, l'associació ha preparat aquesta activitat de dinamització la primera setmana del mes de juliol per a mostrar als visitants la gran oferta tant comercial com a gastronòmica que atresora el centre de la vila i, a més, és una situació una miqueta experimental per a les tendes que obriran per primera vegada fins a dos quarts d'una de la nit per a veure com els resulta aquest horari, més còmode per a les persones que passen el dia en la platja i pugen al poble en fosquejar.
Inicialment, en la shopping night participaran 29 comerços i 19 locals de restauració, a més de tres establiments de copes. No obstant açò, Vallés ha fet extensiva la invitació a sumar-se a tots els comerços de Xàbia, encara que no estiguen associats, per a donar-li més potencial a aquesta jornada experimental.
Per la seua banda, el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha recolzat la línia de treball de l'associació Xàbia Històrica, que està contínuament innovant amb els seus esdeveniments i iniciatives dirigides a convertir la zona en un centre comercial obert. Precisament una altra de les seues idees recents i que ha aconseguit molt bons resultats és “local viu, local atractiu”, que va recrear aparadors ficticis en els locals buits del centre per a fer-los més visibles a les persones que cercaven on obrir els seus negocis. Dins d'aquesta campanya per a recolzar i intervenir en l'obertura de nous comerços, l'associació ha anunciat que, almenys durant l'estiu, dues artesanes obriran locals de complements i roba en la zona. Encara hi ha locals disponibles.