Músiques i danses del món acompanyen a la gastronomia i cultura dels stands de més de 20 països del Festival Internacional de Xàbia

25 jun 2012 La fira s'inaugura aquest dijous a partir de les 18’30 hores en l'Avinguda Augusta

El Festival Internacional de Xàbia prendrà tot el protagonisme durant aquest últim cap de setmana de juny. Aquest esdeveniment multicultural, que ja celebra el seu 17 edició, s'inaugura el dijous a les 18’30 hores i des d'aqueix moment fins a la matinada del dissabte convertirà l'Avinguda Augusta en punt neuràlgic de diversió amb els seus llocs promocionals dels països participants i les activitats musicals.
L'edició d'enguany comptarà amb stands representatius d'Alemanya (Turingia), Argentina, Bèlgica (Brugges), Brasil (Florianápolis), Bulgària, Colòmbia (Aracataca, el poble on va nàixer Macondo), Equador, Espanya (la Marina Alta), Filipines (Baguio City), França (Sarlat), Grècia (les illes Gregues), Indonèsia (Papua), Anglaterra (els jocs olímpics 2012), Itàlia, el Marroc, Perú, Suïssa (Schaffhausen), Uruguai (Punta de l'Est) , Veneçuela, Andalusia (Còrdova), Xàbia i les associacions com la protectora d'animals Apasa o la Creu Roja.
Hi haurà després de vesprades per a visitar els llocs distribuïts per l'Avinguda Augusta i com és habitual, l'associació cultural organitzadora ha programat actuacions musicals i exhibicions de balls regionals per a acompanyar l'oferta.
Així, el dijous des de les 18’30 hores hi haurà actuacions del Grup de Danses Portixol, l'Associació de Peruans Residents a Alacant, els alumnes de The Valery Jean Stage School, el quadre flamenc de Manoli Morales i el grup de rock Sant Antonio.
El divendres, també a partir de les 18’30 hores, la música i dansa arriba amb els filipins del PGBI Alacant Danse Group, el Grup Tarikbri Madrid amb Srikandi, que ofereixen dansa típica d'Indonèsia, el grup llatí Còpia Original, el grup de jazz Enric Peidro Quartet, els alumnes de l'acadèmia de ball En Dansa, l'orquestra de salsa Sonora Llatina i una discomòbil dels 70 als 90 a càrrec de Music Fest.
El dissabte, últim dia de festival, començarà a les 18 hores amb una festa infantil amb inflables, taller de pizzes i exhibició de pizza acrobàtica oferida per Itàlia, seguit de l'actuació dels alumnes de col·legis i instituts de Xàbia, la visita de Ronald McDonald, que donarà pas a l'actuació dels alumnes de Jávea Rock Academy. La nit seguirà amb una actuació d'En Dansa, del grup de funk i soul Sritkland i una discomòbil fi de festa.