La gala d'UNICEF A Xàbia recaptarà fons per a la supervivència infantil

25 jun 2012 L'esdeveniment protagonitzat per la dansa serà aquest diumenge en les instal·lacions del Molí Blanc

El comitè local d'UNICEF a Xàbia ha presentat avui la VII Gala benèfica de la Dansa que se celebrarà aquest diumenge, 1 de juliol, en els jardins de la discoteca Molí Blanc i que protagonitzaran els alumnes de l'estudi de dansa Salomé Rodríguez.
Segons ha detallat la pròpia Rodríguez, en la primera part de la gala es podrà gaudir d'una meravellosa adaptació coreogràfica del ballet “El llac dels cignes”, mentre que la segona part serà l'Orfeó de Xàbia, dirigit per José Mayor, qui oferisca un concert amb una selecció de sarsuela espanyola. A més, es realitzarà un sorteig amb regals donats per empreses i artistes col·laboradors i es tancarà l'espectacle amb una selecció de balls extrets dels millors musicals com a Cabaret o Moulin Rouge, a més d'actuacions de dansa espanyola i contemporània o hip-hop.
L'esdeveniment solidari començarà a les 20’30 hores i les entrades donatiu (a cinc euros) es podran adquirir en la pròpia taquilla de la discoteca, que ha sigut cedida gratuïtament per a aquesta activitat solidària. Com ha explicat el president del comitè de Xàbia, Guillermo Bolufer, la recaptació es dedicarà a projectes pro supervivència infantil. I és que, com ha incidit Bolufer, són milions els xiquets, la majoria d'ells de l'Àfrica Subsahariana i Àsia meridional, que moren abans dels cinc anys per causes prevenibles. En aquest sentit, UNICEF s'ha proposat al llarg del 2012 proporcionar tractaments salvar la vida a un milió de xiquets menors de cinc anys que pateixen desnutrició aguda en el Sahel.
El comitè d'UNICEF Xàbia és un dels més antics de la província i pràcticament l'únic del nord d'Alacant. Des d'inicis dels anys 90 realitza activitats recaptatòries i per a conscienciar als ciutadans de les desigualtats del món i els problemes que pateix la infància sense accés a educació, sanitat i amb problemes per a alimentar-se.
És per açò que l'Ajuntament de Xàbia col·labora amb aquesta organització amb les garanties de transparència que suposa estar lligada a les nacions unides. En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, ha incidit que Xàbia “sempre ha demostrat ser un poble solidari i implicat amb projectes de cooperació” com demostra el conveni que des de fa anys manté amb Sant Felipe (Cap Verd) i pel qual finança la rehabilitació de diversos habitatges. Chulvi ha posat en relleu que la crisi econòmica que pateix el país no és comparable a la sanitària i alimentària d'altres zones més desfavorides i ha destacat la sort de comptar amb grups de persones solidàries com a UNICEF Xàbia que “converteix petites accions en grans ajudes”.