Acaben les obres de reurbanització en una zona del casc urbà de Xàbia

14 jun 2012 El projecte ha renovat els carrers Jesús Nazareno, Soledat, Verge dels Desemparats, Sant Cristóbal, Mare de Déu d’Agost i Pópul

L'Ajuntament de Xàbia ha acabat les obres de reurbanització en una important zona del casc urbà. Concretament els carrers Jesús Nazareno, Soledat, Verge dels Desemparats, Sant Cristóbal, Mare de Déu d'Agost, Popul i prolongació de Sant Joaquín han sigut totalment renovades en els últims mesos i han vist substituïdes les xarxes de sanejament, aigua potable i enllumenat, a més d'una comptar amb la instal·lació de pluvials i estar preparades per a la connexió de xarxes de telefonia. Després de les obres han quedat uns vials a plataforma única, sense voreres, coberts de llambordes i amb els pluvials en el centre, donant una sensació de major amplitud i modernitat. L'alcalde, José Chulvi i el regidor d'Obres, han supervisat aquesta setmana el resultat de l'obra, que ha sigut executada per tres empreses locals (F. David, Montgó S.L i Santacreu S.L). Els responsables municipals han recordat que tota la planificació de les obres ha estat coordinades amb els residents, que també han tingut la possibilitat d'utilitzar gratuïtament els aparcaments públics en el cas de tenir dau d'alta un gual al que no podien accedir durant aquests mesos.
El projecte de reurbanització d'aquests carrers s'ha finançat a través d'un préstec ICO que va sol·licitar l'Ajuntament per a finançar la canalització i la coberta de part del barranquet del Freginal. El projecte estava pressupostat en 2’8 milions però la licitació a la baixa va permetre adjudicar-ho per 1'3 milions. Els diners sobrants, per les característiques de la línia de crèdit, solament podia destinar-se a infraestructures, per la qual cosa l'executiu va optar per invertir-ho en la reurbanització d'aquests carrers del casc urbà.