L'IES número 1 de Xàbia realitza un intercanvi cultural amb un centre de Munic

14 jun 2012 Els estudiants alemanys han sigut rebuts per les autoritats locals

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut aquesta vesprada a un grup d'estudiants procedents tant de l'Institut número 1 de Xàbia com del Max Planck Gymnasium de Munic, els qui han estat l'última setmana en el municipi com a part del programa d'intercanvi cultural i per a aprendre idiomes que mantenen tots dos centres de secundària.
Els joves han sigut rebuts per la regidora d'Educació, Empar Bolufer, i l'alcalde, José Chulvi, els qui han mostrat el seu suport a la iniciativa i interès en què siga solament el primer de molts intercanvis entre tots dos instituts.
En els dies que han passat a Xàbia acompanyats per dos dels seus professors, els estudiants alemanys han conegut el Centre Històric a través d'una visita guiada pel personal de Turisme i també instal·lacions com la planta dessalinitzadora. Els joves s'han allotjat en les cases dels alumnes de Xàbia que fa poc més d'un mes van viatjar a Alemanya i van gaudir de l'hospitalitat dels seus companys, a més de poder conèixer llocs tan interessants de Munic com la Marienplatz, el Viktualienmarkt o el Neues Rathaus, així com ciutats properes com Salzburg (Àustria) o el camp de de concentració nazi de Dachau.
Aquesta activitat és part de la programació d'intercanvis europeus que realitza l'IES número 1, com també l'Erasmus i Comenius.