Les Fogueres 2012 de Xàbia arranquen demà amb la proclamació de les reines de la festa

08 jun 2012 El pregó serà el dijous 14 a les 21'30 hores

Aquest cap de setmana comencen a Xàbia les Fogueres de Sant Joan 2012. Demà dissabte es viurà la proclamació oficial de les reines de les festes, dames i corts d'honor. El programa ho obrin els integrants de la cort infantil i la comissió juvenil, que a partir de les 20’30 hores eixiran des de la plaça de l'església acompanyats per les autoritats locals per a recórrer una cercavila fins a la plaça de la Constitució, on a les 21 hores començarà la proclamació infantil. Aquest acte oficial ho tancarà la reina infantil María Buigues de Tàpia al costat de les seues dames Claudia Sánchez Tachó i Laura Calàbria Zellinger.
Ja a les 23 hores, prendran el relleu els membres de la Quintà 2012 La Fotraka, protagonistes absoluts d'aquesta edició de Fogueres. Els festers eixiran en cercavila des de l'Ajuntament fins a la plaça Constitució, on des de les 23’30 hores es presentaran tots els cinquens i cinquenes i es proclamarà a la Reina Major, Ángela Cholbi Mulet, i a les seues dames d'honor Aurora Ferrer Ribes i Sandra Valero Martínez.
La gala estarà conduïda per Teresa Marín i Álvaro Monfort i comptarà amb la presència de l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Festes, Juan Ortolá i altres autoritats tant locals com a arribades d'altres municipis de la comarca, així com les reines de les festes de poblacions veïnes.
Un concert de l'orquestra La Mundial posarà la música a la primera matinada de les festes locals en honor a Sant Joan, que tindran la seua pròxima cita important la nit del dijous 14 de juny amb el pregó.
Així mateix, també des de demà dissabte comencen activitats com les competicions esportives en ping pong, escacs o el trofeu Fogueres de ciclisme. El diumenge hi haurà una concentració motera organitzada pel Custom Club Taurons i el dimarts a la vesprada es procedirà al muntatge de llotges en el solar de l'Avinguda de Palmela on se celebraran els bous al carrer.