El comerç i l'hostaleria de Duanes s'uneixen sota la nova marca comercial Xàbia Port

07 jun 2012 L'associació organitza una fira d'artesania i disseny per a aquest cap de setmana

L'Associació de Comerciants i Empresaris d'Aduanes del Mar ha presentat avui la seua nova marca promocional “Xàbia Port”, amb la qual esperen aglutinar a tot l'empresariat de la zona, tant el dedicat al comerç, com al del sector de l'hostaleria i els serveis. El col·lectiu estrena també junta directiva, presidida per Yolanda Ponce, amb Andrés Ortíz com a vicepresident, Amparo Bertoméu de tresorera i Sulay Obando de secretària.
Tal com ha explicat la representant dels empresaris, en aquesta nova etapa el seu objectiu és augmentar la unió entre tots els sectors econòmics per a així oferir una imatge global del port com a lloc comercial, turístic i d'oci. No en va, aquest nucli urbà disposa d'al voltant d'un centenar de bars i restaurants que no poden veure's de forma aïllada dels més de 170 petits comerços i empreses de serveis.
En aquest sentit han mostrat el logo dissenyat per l'associat Mark Weston que és ja la imatge de l'associació: representa la silueta d'un peix amb la marca Xàbia Port i unes bambolles amb els tres pilars empresarials.
Quant a les seues primeres accions, Ponce ha ressenyat que aquesta mateixa setmana han signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Xàbia, que col·laborarà econòmicament en les activitats de dinamització que estan preparant per als pròxims mesos. Aquest mateix cap de setmana comença la primera d'elles: La fira d'Artesania i Disseny, que des de les 11 hores del dissabte i diumenge omplirà l'Avinguda Jaume I de llocs de cosmètica, bijuteria, objectes de decoració, encens i altres articles artesanals. L'esdeveniment estarà amenitzat per música chill out durant les vesprades i complementat amb activitats infantils. Aquesta fira es repetirà al juliol (del 12 al 15) i a l'agost (del 2 al 5).
Altres projectes que s'estan engegant per Xàbia Port són la confecció i distribució d'un directori global amb les empreses associades i una ruta de tapes marineres revista per al pont del Pilar. El vicepresident del col·lectiu, Andrés Ortíz, ha avançat que aquesta activitat, que volen institucionalitzar per als pròxims anys, es presentarà com “la mar de tapes” serà com una competició entre els locals participants i estarà complementada amb un horari especial del comerç.
El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha brindat el suport municipal per a tots aquells esdeveniments que prepare l'associació i que, espera, ajuden a millorar la competitivitat d'un nucli “potent i amb tanta personalitat” com és el port. Cardona ha donat la benvinguda a la nova junta i els ha agraït la dedicació i il·lusió per a, ens tots, tirar del carro de l'economia local. Així mateix, l'edil ha reconegut el treball realitzat per l'anterior president, *Geovanny Sánchez, qui després de liderar durant un temps l'associació ara abandona la primera fila però seguirà recolzant en la junta.