Estudiants de Massamagrell visiten Xàbia dins d'un projecte educatiu sobre l'obra literària de Pepa Guardiola

07 jun 2012 Els joves es van entrevistar amb l'escriptora i van conèixer els llocs que ambienten les seues novel·les

Un grup de 57 alumnes de primer i segon d'ESO de l'IES de Massamagrell han participat en una excursió de caràcter cultural, històric i literari a Xàbia.
Durant la jornada van conèixer el riurau d'Arnauda, una edificació que els va deixar admirats i sorpresos ja que la majoria d'ells mai havia vist un riurau ni coneixia el seu ús. Després van pujar a la plana per a visitar el far del Cap de Sant Antoni i el conjunt d'11 molins de vent, el més nombrós del País Valencià, a més de gaudir de les vistes a la badia i part de les muntanyes de l'interior de la Marina Alta. Per a acabar el matí van visitar el jaciment arqueològic de la Punta de l'Arenal on van rebre informació sobre l'antiga Piscifactoria Romana i la Necròpoli del Muntanyar, quedant pendent per falta de temps la visita a la Sèquia de la Nòria, tercera parada del circuit d'instal·lacions romanes dedicades a la indústria de la saladura de peix.
A mig dia es van entrevistar amb l'escriptora Pepa Guardiola, en el col·legi Port de Xàbia, on treballa de mestra. I és que aquests estudiants han treballat durant l'últim trimestre amb diversos llibres de Guardiola com “El talismà del temps”, “Els grumets del Cap Negre” i “Una llar en el món”, ambientats a Xàbia i la comarca de la Marina Alta, pel que conèixer el municipi i l'escriptora ha sigut el tancament d'aquest projecte educatiu.