Escolars de Xàbia visiten l'exposició sobre la cova de Migdia del Montgó

06 jun 2012 Els xiquets aprenen a fer ceràmica i pintures com en la prehistòria

Nombrosos xiquets de Xàbia estan visitant aquests dies l'exposició “*Art i mort al Montgó: La cova del barranc de Migdia” que està instal·lada en la Fundació Cirne. A mes d'atendre les explicacions de l'arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, sobre les troballes de quasi 5.000 anys d'antiguitat que han tret a la llum les excavacions arqueològiques i conèixer dades sobre el Montgó, l'època calcolítica, els seus pobladors i hàbits i poder submergir-se en l'ambient d'aquesta cavitat funerària gràcies a la rèplica en 3D que s'ha fabricat, els escolars participen en uns divertits tallers guiats per monitors.
En ells estan aprenent a modelar ceràmica com es feia en la prehistòria (després es porten a les seues cases els plats que han fet cadascun) i a fabricar uns pinzells de pèl per a pintar sobre murals seguint l'estil de les pintures rupestres. Segons indiquen des de Cirne, aquesta setmana han passat ja grups d'alumnes dels col·legis Graüll, Arenal i Vicente Tena i tots els xiquets estan encantats amb l'exposició i aqueix viatge de cinc mil·lennis arrere en la història de Xàbia.
Després de la visita guiada, els escolars reben una guia didàctica amb les dades més importants que arreplega la mostra i exercicis pràctics per a reforçar els coneixements.
Aquests tallers complementen l'exposició “Art i mort al Mongtó”, finançada pel Ministeri de Cultura i que romandrà a la disposició del públic en la seu de la fundació cultural (Avinguda d'Alacant número 18) fins al 30 de juny. La mostra està composta per 12 panells divulgatius que repassen les característiques de la cova, de les restes trobades, el seu context històric i tot el procés d'excavació i posterior catalogació utilitzant els mètodes més capdavanters. Així mateix hi ha vitrines amb alguns dels vestigis i una reproducció de les pintures més representatives de la cavitat, que també pot visitar-se per dins gràcies a una rèplica tridimensional.