L'Ajuntament de Xàbia instal·la una malla metàl·lica per a contenir els despreniments en l'accés a la cala d'Ambolo

06 jun 2012 Aquest camí està clausurat des de 2006

La regidoria de Serveis i Medi ambient de l'Ajuntament de Xàbia ha col·locat en l'accés a la cala d'Ambolo una pantalla dinàmica de protecció en acer per a contenir els constants despreniments que pateix aquest terreny. La instal·lació per una empresa especialitzada en treballs en vertical i que ja ha treballat en anteriorment la zona, va començar dilluns amb la col·locació dels ancoratges i ahir mateix va quedar acabada.
Es tracta d'una malla metàl·lica de 20 metres de longitud fixada en el tram que més despreniments ha patit en els dos últims anys i preparada per a frenar pedres d'elevat pes i evitar que caiguen fins a un camí que, malgrat estar tancat des de 2006, és utilitzat per nombrosos banyistes.
A pesar que aquestes actuacions aconseguiran dotar de major seguretat al lloc, l'Ajuntament de Xàbia no té previst retirar els cartells que des de 2006 prohibeixen l'accés i adverteixen del risc de despreniment en aquesta senda de baixada a la cala. És més, des de l'administració s'insisteix que les persones que empren aquesta senda de baixada a la cala deuen ser conscients del risc que assumeixen i que el Consistori no serà responsable de qualsevol dany que patisquen dins de la zona oficialment clausurada.