La junta general d'Amjasa aprova els comptes de 2011 amb beneficis que revertiran a millorar la xarxa hídrica

01 jun 2012 L'empresa d'aigües de Xàbia està treballant en accions per a optimitzar l'atenció al públic

L'empresa municipal d'aigües de Xàbia, Amjasa, va celebrar ahir la primera junta extraordinària de l'any i va aprovar els seus comptes anuals del 2011, un exercici que ha aconseguit tancar en positiu amb 138.336 euros de beneficis que seran invertits en millores de la xarxa hídrica. Així mateix, des del consell d'administració es va avançar un primer balanç trimestral del 2012 que també augura bons resultats, com uns beneficis de 80.000 euros en tres mesos o l'haver superat la meitat de l'any sense haver d'utilitzar diners prestats pel banc per a assumir les despeses del dia a dia.
El conseller delegat, Josep Lluis Henarejos, va presentar les xifres a la junta (composta pel ple i presidida per l'alcalde, José Chulvi) i un informe de gestió en el qual va comparar les dades dels últims quatre anys, com l'evolució del volum d'aigua subministrada, que l'any passat va ser de 7.392.936 metres cúbics, la facturada a altres poblacions, 237.650 metres cúbics, o el nombre d'abonats, que en l'últim exercici ha crescut en 214.
Henarejos també va destacar la millora en el cobrament i el canvi de tendència en la gestió dels impagaments acumulats, que de pujar quasi 200.000 euros per exercici, enguany solament s'ha incrementat 10.114 euros. Aquesta circumstància és especialment destacable per al consell en l'actual context de crisi econòmica en el qual és molt complicat cobrar rebuts pendents.
Quant a l'apartat de despeses, i malgrat que la política de contenció que s'està aplicant ha permès tancar l'any en positiu, des del consell d'administració es va incidir que un dels costos dels quals no es pot escapar és el de compra d'energia, que puja per l'augment dels preus i que en els comptes d'enguany encara és major en haver-se inclòs 13 mesos de consum.
En l'informe de gestió es va enumerar els plans i inversions realitzades en els últims mesos, com la nova programació de la planta, el pla de detecció de fugides o el canvi massiu de comptadors.
Quant als objectius que s'ha marcat l'empresa d'aigües per a enguany, es va enumerar cercar fórmules per a l'estalvi energètic, sectorizar les xarxes per a agilitar la detecció i reparació d'avaries, contenir la despesa i millorar la gestió del magatzem. Dos dels grans reptes de l'empresa són preparar els informes i documentació necessaris per a poder fer valdre el seu dret d'aqüeducte en cas de necessitat d'entrar a parcel·les privades per a fer una reparació i iniciar els passos per a assumir la gestió de la xarxa de sanejament.
De cara a facilitar la comunicació i atenció al client ahir es va presentar la pàgina web, que inclou la informació de l'empresa i un apartat d'avisos davant incidències, i es va avançar que actualment s'està treballant en una nova centraleta telefònica que distribuïsca les trucades segons les seues necessitats i obrir les oficines una vesprada a la setmana.
El balanç va ser aprovat pels grups municipals del PSPV, Xàbia democràtica, Ciutadans per Xàbia, Bloc Centristes i els edils del Grup Mixt, a més de la regidora del PP Tere Ern. La resta d'edils populars es van abstenir.