Una exposició fotogràfica incideix en la importància de l'aigua per a la vida i les dificultats en el seu accés que pateix la infància

31 may 2012 La mostra comissionada per UNICEF s'inaugura el dilluns en la Biblioteca de Xàbia

El proper dilluns 4 de juny s'inaugurarà en la Biblioteca Municipal de Xàbia l'exposició fotogràfica d'UNICEF Espanya “Histories a través de l'Aigua”, una recopilació d'imatges que pretenen traslladar a la ciutadania la importància del dret d'accés a l'aigua. Es tracta d'un conjunt de 18 imatges de països en desenvolupament que expliquen la importància de l'aigua en la vida dels xiquets i el difícil que pot ser el seu accés en alguns països.
A través d'aquesta exposició, la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Xàbia recolza el treball d'UNICEF Comitè Comunitat Valenciana per a sensibilitzar a tota la societat sobre la importància del dret a l'accés a l'aigua potable de milions de xiquets en el món. L'acte inaugural, obert a tots els interessats, s'ha fixat a les 19’30 hores i comptarà amb la presència de l'alcalde, José Chulvi, i el president del comitè local d'UNICEF, Guillermo Bolufer.
La mostra podrà visitar-se fins al 15 de juny i està oberta a visites en grup de centres educatius i entitats socials, que poden concertar-les prèviament a través de la Regidoria de Participació Ciutadana (telèfon 965 79 05 00, extensió 1205).
Com recorden des d'UNICEF, l'aigua contaminada transmet nombroses malalties que costen la vida a milions de xiquets cada any. A més, la dificultat de l'accés a l'aigua allunya freqüentment als xiquets de l'escola, ja que es veuen obligats a dedicar gran quantitat de temps a obtenir-la diàriament. Per tant, la falta d'accés a l'aigua potable compromet, no solament la salut sinó també el desenvolupament integral dels xiquets i les seues comunitats.
Per tot açò, l'accés a l'aigua equival a una major supervivència infantil i millors oportunitats de desenvolupament, i UNICEF treballa per a garantir que tots els xiquets del món vegen complit aquest dret fonamental, que al seu torn permet accedir a altres drets com la salut i l'educació.