L'Ajuntament de Xàbia col·labora amb Iberdrola en la retirada d'1.500 metres de línies aèries que sobrevolen el Centre Històric

30 may 2012 Amb el canvi s'aconseguirà millorar la qualitat del servei i la seguretat del subministrament en el centre de la localitat

L'empresa elèctrica Iberdrola va a dur a terme durant aquestes setmanes un projecte de millora per a desmuntar les xarxes elèctriques aèries de baixa tensió que estan situades als voltants del carrer Major, en el Centre Històric de Xàbia.
L'actuació, realitzada en col·laboració amb l'Ajuntament, consisteix en la instal·lació de noves línies subterrànies i aèries sobre les façanes, la qual cosa permetrà desmuntar les xarxes existents pels terrats i instal·lar noves caixes generals de protecció en les façanes, eliminant línies en creus de carrers.
Segons indiquen des d'Iberdrola, amb aquest canvi s'aconseguirà millorar la qualitat del servei i la seguretat del subministrament en el centre de la localitat, a més de contribuir a atendre el creixement de la demanda d'energia que es puga produir davant la petició de nous subministraments durant els pròxims anys.
Durant els treballs s'estan eliminant més d'1.500 metres de línies aèries que sobrevolen el centre històric de Xàbia i es retiraran aproximadament 40 pals dels terrats que s'encarreguen de sustentar la xarxa elèctrica aèria. A més, l'empresa ha aprofitat per a instal·lar 16 noves línies subterrànies de baixa tensió que sumen una longitud total de 3.000 metres.
Els treballs de millora de la xarxa elèctrica del centre històric de Xàbia van a comportar la contractació d'empreses elèctriques del municipi, que treballaran sota l'assessorament dels tècnics d'Iberdrola, que va a participar amb l'equip de treball que té destinat en la zona.