Xàbia Històrica premiarà als veïns que òmpliguen de flors els seus carrers

30 may 2012 El concurs de balconades i racons amb encant inclou una nova modalitat en grup

L'Associació de comerciants Xàbia Històrica ha obert el termini d'inscripcions per al seu popular concurs de balconades i racons amb encant, una activitat que es realitza amb èxit des de fa tres anys per a incentivar a residents i propietaris de comerços del Centre Històric a que òmpliguen les seues façanes de flors i com a fórmula d'involucrar a la ciutadania a aconseguir un entorn comú més bonic i cridaner.
Com ha explicat el gerent de l'associació, Jaume Serra, enguany s'ha agrupat en un únic premi la categoria de balconades i racons amb encant al mateix temps que s'ofereix un nou concurs per a carrers en conjunt i que valorarà els carrers que, com a mínim, tinguen cinc balconades o façanes adornades.
Les inscripcions es poden formalitzar fins al dilluns 11 de juny de 9 a 13 hores en la seu de l'associació (en el primer pis del Centre Social) i en el cas dels participants en el concurs de carrers, únicament és necessari que acudisca un representant. Els participants obtindran un descompte del 20% en els vivers col·laboradors (Montgó Verd, Chorro, Toscal, JGPS i Coeta) i podran optar a premis d'entre 300 i 100 euros per a compres en els comerços de Xàbia Històrica.
El jurat realitzarà dues visites als llocs en concurs, una primera valoració serà el 27 de juny i una segona el 12 de setembre per a comprovar el manteniment de les plantes i adorns durant l'estiu. Tant el president del col·lectiu comercial, Sisco Vallés, com el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, han animat a tots els residents a participar en aquest certamen que ajuda a millorar l'estètica del Centre Històric i, al mateix temps, és una bona manera de socialitzar-se i crear vincles amb el veïnat.
Així mateix, dins de les fórmules de cooperació entre diferents col·lectius, en la presentació del concurs ha estat Jaume Escudero en representació de la comissió de Fogueres, que també realitza un concurs de carrers engalanats durant les festes, per la qual cosa s'ha suggerit als participants que aprofiten els descomptes en plantes i flors per inscriure's en el de “carrers en flor” i competisquen en els dos. És més, des de l'associació Xàbia Històrica s'ha anunciat que complementen els premis del concurs de Fogueres (que té dos premis en metàl·lic de 150 euros i 50 euros) amb vals regal de 150 i 75 euros com la seua aportació per a realçar l'ambient en els fogueres de Sant Joan.
Finalment, des del departament de Medi ambient, l'edil Doris Courcelles ha anunciat que l'Ajuntament també adornarà les seues balconades per a contribuir a aqueixa millora general de la imatge de Xàbia i ha demanat a tots que, encara que no vulguen concursar, posen alguna planta en l'exterior de les seues cases. En aquest sentit, també ha estat el president de l'associació de veïns del centre, Santiago Thevenet, que ha brindat tot el suport del col·lectiu a aquesta iniciativa.