La Policia Local de Xàbia reforça la seua flota de vehicles amb dos cotxes i dues motocicletes

29 may 2012 El cos municipal de seguretat va atendre més de 10.000 serveis l'any 2011

La Policia Local de Xàbia ha sumat recentment dos nous utilitaris monovolumen i dues motocicletes a la seua flota de vehicles, una millora de mitjans materials que ajudarà als agents a oferir un servei més eficaç i eficient. Els dos automòbils s'han adquirit pel sistema de renting, cosa que suposa un 10% d'estalvi respecte a l'adquisició en propietat i que porta inclòs el manteniment mensual, segur i possibles reparacions.
Segons ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, la flota de vehicles és una cosa molt important per al cos de policia ja que les característiques geogràfiques del municipi (Xàbia té un terme municipal de 68 quilòmetres quadrats) obliguen als policies a estar en continu moviment per a poder donar una resposta ràpida a les necessitats ciutadanes. De fet, cada cotxe de policia comptabilitza més de 100.000 quilòmetres a l'any, per el que és necessari renovar la flota per a garantir la seguretat dels agents.
En aquest sentit, Ortolá ha apuntat que els dos cotxes als quals substitueixen els monovolúmenes recentment comprats es reciclaran per a un ús puntual i desplaçaments curts com poden ser els de secretaria o intervenció. En qant a les motocicletes, es destinaran a reforçar les patrulles de barri que aquest estiu tindran una atenció especial en la zona de l'Arenal.
L'edil ha presentat els nous vehicles al mateix temps que ha fet un resum de les intervencions realitzades en l'últim any per la Policia Local que, segons el balanç de 2011, va atendre més de 10.000 sol·licituds de servei. D'elles, un 37% van ser de caràcter administratiu, un 17% assistencials, un 25% relatives a la seguretat ciutadana i un 21% relacionades amb la circulació.
Aquesta xifra d'intervencions suposa un 10% més que l'exercici anterior i cal sumar-li altres serveis com a patrulles ordinàries i serveis extraordinaris relacionats amb esdeveniments festius, esportius o culturals.
Quant a les emergències, en 2011 es van atendre 1.152 incidents a través del 112 al que està connectat la Policia Local. D'ells, un 34% van ser serveis de seguretat ciutadana, un 24% suport a serveis sanitaris, un 14% atenció d'accidents, un 10% intervencions en incendis i un 4% recolze en salvaments.
El regidor de Seguretat ha felicitat a la policia per mantenir els índexs de seguretat per sobre de la mitjana provincial malgrat les dificultats que comporta tenir una plantilla de 92 funcionaris -dimensionada per al cens de 32.000 habitants- però que a l'estiu atén a més de 200.000 turistes. En aquest sentit, Ortolá ha destacat que, gràcies la bona coordinació i estreta col·laboració amb la Guàrdia Civil, Xàbia té uns índexs que la converteixen en “un dels municipis més segurs de la província”.
I per a encara millorar més la coordinació, Juan Ortolá ha avançat que, en breu, l'Ajuntament s'adherirà al conveni “COMDES” de la Generalitat per a gestionar amb major eficàcia les emergències.
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, també ha felicitat al cos de seguretat per oferir aquestes bones dades i ha insistit en el compromís del govern a reforçar els recursos dels quals disposa la policia conscient que la seguretat és un dels pilars bàsics per als ciutadans i també té un pes decisiu per als turistes a l'hora de triar destinació vacacional.